Algaval hooajal läheb lahingusse kaks Ida-Viru hokiklubi

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Viru klubid Viru Sputnik ja Narva PSK lähevad omavahel sel hooajal esimest korda vastamisi 18. oktoobril Kohtla-Järve jäähallis.
Ida-Viru klubid Viru Sputnik ja Narva PSK lähevad omavahel sel hooajal esimest korda vastamisi 18. oktoobril Kohtla-Järve jäähallis. Foto: Matti Kämärä

Sel nädalavahetusel algavatel Eesti jäähokimeistrivõistlustel osaleb tänavu viis klubi, Ida-Viru hokitraditsioone  üritavad kõrgel hoida Narva PSK ja Kohtla-Järve Viru Sputnik. 

Eelmise hooajaga võrreldes on põhiline muutus, et meistriliigas ei ole mullust uustulnukat Kohtla-Järve Everesti.

Everest teeb aastaks pausi

Põhiliselt 16-17aastaste noortega mänginud klubi kaotas küll kõik kohtumised. Kuid treenerite sõnul ei olnudki eesmärk mitte punkte noppida, vaid anda noortele võimalus harjuda meeste mänguga. Eesmärgiga  olla järgmistel hooaegadel konkurentsivõimelisem.

Klubi juht Vjatšeslav Iljin ütles, et tänavu jäädakse meistriliigast kõrvale, kuna ei õnnestunud meeskonda kokku saada. "Neli noormeest otsustasid hokist üldse loobuda ja kõigile neile ei jõudnud asendajaid leida," tõdes ta.

Osa mullu Everesti eest meistriliigas mänginud poisse liitub algavaks hooajaks teise Kohtla-Järve klubi Viru Sputnikuga. "Nad saavad tugeval tasemel mängides edasi areneda. Meie jätkame samal ajal tööd nooremate poistega. Aasta pärast oleme kindlasti meistriliigas tagasi," kinnitas Iljin.

Viru Sputnik tugevam kui mullu

Mullu viienda kohaga leppima pidanud Viru Sputniku treener ja juht Sergei Konõšev leiab, et algavaks hooajaks saab ta kokku mõnevõrra tugevama meeskonna. "Tahame oma publikule pakkuda huvitavamaid mänge kui eelmisel hooajal," sõnas ta.

Konõševi sõnul jätkavad mullusest tuumikust Anton Nekrassov, Maksim Urlihh, Sergei Mihhailov, Aleksei Petrovitš ja mitmed teised. Meeskonnaga on liitunud üks hokimees Ukrainast ja Venemaalt. Idanaabri juurest on tulemas veel kolm mängijat ja ka väravavaht. Neile lisandub üks viisik Everesti poisse.

"Tulemusi ei taha ennustada, aga usun, et suudame sellise koosseisuga ka tugevamatele vastu hakata," sõnas Konõšev.

Narval uus kaitseliin

Viimaste aastate edukaim Ida-Viru hokiklubi Narva PSK on kahel korral järjest võitnud pronksmedalid. Meeskonna treener Rais Davletkildejev on uue hooaja hakul murelik, sest kaitseliini põhimehed on meeskonnast läinud. "Ei ole midagi parata. Oleme ju puhas amatöörklubi. Poistel on vaja elamiseks raha teenida ja nii ongi nad Narvast ära läinud, kes välismaale tööle, kes mujale Eestisse, ning nad on hokist loobunud," ütles ta.

Davletkildejev paikab kaitseliini muu hulgas sel moel, et paneb nendele positsioonidele näiteks Aleksandr Titovi ja Kirill Iljini, kes varem on olnud ründajad.

Peavalu valmistab ka küsimus, keda panna väravasse. Mullu hiilgavaid tõrjeid teinud Eesti noortekoondise väravavaht Daniil  Seppenen tegi oma karjääris sammu edasi ja on sellest hooajast Vilniuse Žalgirise väravavaht ning mängib Kontinentaalse Hokiliiga asutatud noorteliigas MHL-B.

Narva võõraid ei kaasa 

Davletkildejevi sõnul on tänavuses meeskonnas üsna palju 16-17aastasi poisse. "Kasvatame jälle uut põlvkonda peale. Vanematest õpilastest mängivad need, kes saavad ja tahavad. Oleme töölkäijate pärast seadnud treeninguid isegi kella seitsmeks hommikul," kirjeldas ta, kuidas amatöörklubi hooajaks valmistub.

Samas oli Davletkildejev uhke, et Narva PSK on endiselt truu põhimõttele mängida vaid oma kasvandikega. "Kui mitmetel teistel on probleeme meeskondade kokkusaamisega, siis meie tuleme toime. Mujal võib hoki tasapisi välja surra, aga Narvas tänu sellele mitte. Ma ei näe mingit põhjust tuua siia leegionäre, otsida neile raha, töökohti või üürikortereid. Mängime omadega ja meie publik hindab seda," ütles ta.

Narva PSK loodab ka tänavu medalikonkurentsi sekkuda. "Tahaksime nii Viikingile, Pantritele  kui Tartule kõvasti vastu hakata, kuid tuleb arvestada, et neil on võimalik kaasata hulganisti võõrmängijaid. Me ei tea praegu, kui tugevad koosseisud nad kokku saavad," ütles Davletkildejev, lisades, et näiteks Viiking sai endale ka kaks Narva mängijat.

Meistriliiga põhiturniiri avamäng on pühapäeval, kui Narvas lähevad kell 14.30 vastamisi PSK ja Tallinna Panter. Kohtla-Järvel peaks esimene mäng olema 12. oktoobril, kui Viru Sputnik võõrustab kell 14 mullust meistrit Tallinna Viikingit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles