Viru Sputnik stardis uut kvaliteeti veel ei näidanud

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Sputniku uus väravavaht Aleksandr Passinkov näitas end heast küljest, kuid temagi oli võimetu meeskonda päästma olukordades, kus korraga mitu vastasmängijat otse värava ette olid pääsenud.
Viru Sputniku uus väravavaht Aleksandr Passinkov näitas end heast küljest, kuid temagi oli võimetu meeskonda päästma olukordades, kus korraga mitu vastasmängijat otse värava ette olid pääsenud. Foto: ALEKSANDR KOMŠIN/sportiv.ee

Algavaks hooajaks mitmete välismängijatega oma ridu tugevdanud Kohtla-Järve Viru Sputniku avamäng Eesti meistrisarjas lõppes 3:9 kaotusega Tallinna Vikingile.

Kuigi kahe hooaja vahel kadusid pealinna meeskonna  nimest  üks  sõna ja I-täht, on suuresti tegu eelmise hooaja meistri Tallinna Viiking Spordiga, kus mängivad endiselt ka mitmed Eesti koondise hokimehed. Kevadel Eesti meistri kuldmedali kaela saanud mängijatest on tänavu üles antud kümme.

Palju uusi mängijaid

Uueks hooajaks sai Viking lisajõudu ka Ida-Virumaalt. Nii on liitunud meeskonnaga endised Viru Sputniku ründjad Maksim Borovikov ja Konstantin Grištšenko ning Narva PSK eest mullu mänginud kaitsja Maksim Anohhin.   Lisaks on kirevas seltskonnas mängijaid, kes eelmisel hooajal mängisid eri tasemega Venemaa, Läti, Ukraina, Austria, Prantsumaa ja USA klubides.

Viru Sputnikuga on liitunud väravavaht Aleksandr Passinkov Venemaa kolmanda liiga klubist Novotšeboksarski Sokolist, kaitsjad Konstantin Šarapov Ukrainast ja eelmisel hooajal USAs mänginud Daniil Karamuškin Venemaalt ning ründajad Aleksandr Medvedjev ja Aleksandr Petrov Venemaalt. Lisaks on tänavu Viru Sputnikus ka kuus 16-17aastast noormeest teisest Kohtla-Järve klubist Everest.

Pühapäeval ligikaudu paarisaja pealtvaataja silme all toimunud mängus jäi  kodumeeskond juba avakolmandikul vastase surve alla. Esimeseks vaheajaks juhtis Viking 3:0. Mängu keskpaigaks kasvas eduseis juba 6:0, siis viskas 16aastane Ilja Lekomtsev Viru Sputniku selle hooaja esimese värava. Viimasel kolmandikul said Kohtla-Järve meeskonnast värava kirja veel kogenud Aleksei Petrovitš ja Ukraina leegionär Konstantin Šarapov.

Leegionärid ei täitnud ootusi

Viru Sputniku treener Sergei Konõšev ei jäänud oma mängijate tegutsemisega sugugi rahule. Eriti oli ta pettunud võõrmängijates. "Väravavaht tegi korraliku mängu, kuid kõigilt teistelt ootasin märksa enamat," tõdes ta, lisades, et kui nad tegutsevad samamoodi ka järgmises mängus Narva PSKga, siis tuleb nende teenetest ilmselt loobuda.

Võrreldes eelmise hooajaga, kus Viru Sputnik sai Vikingilt mitmeid väga suuri kaotusi, oli seekordne mängupilt siiski mõnevõrra parem. "Esimesel kolmandikul oli mäng alguses küllaltki võrdne, kuid põrusime järjestikuste eemaldamistega. Mängisime perioodi keskosa pidevalt vähemuses ja sellest tulidki väravad ja mäng läks käest," ütles Konõšev, kes usub, et eeloleval laupäeval suudab meeskond Narva PSK-le märksa tugevamat vastupanu osutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles