Maailm Rütmi tantsijate pilguga

Põhjarannik
Copy
Rütmi kasvandikul, 10aastasel Karina Andrejeval oli kevadel õnne tantsida ühel laval koos Milano balletiartistidega, esitades Serjoža osa lavastuses "Anna Karenina".
Rütmi kasvandikul, 10aastasel Karina Andrejeval oli kevadel õnne tantsida ühel laval koos Milano balletiartistidega, esitades Serjoža osa lavastuses "Anna Karenina". Foto: Erakogu

Pühapäeval, 26. mail kell 17 toimub Kohtla-Järve kultuurikeskuses tantsuansambli Rütm kevadkontsert "Pilk". 

Rütm on lõpetamas oma 31. loomeaastat. Tänavuse kevadkontserdiga soovib ansambel tutvustada nii tantsijate kui ka kollektiivi juhendajate Inna Vassiljeva ja Asja Seletskaja vaadet tantsule, ansamblist lahkujate vaadet oma tantsulisele lapsepõlvele ja ees ootavale täiskasvanuelule − tänavu maikuus saavad kollektiivist tuule tiibadesse Jelizaveta Šavkun ja Angelina Kuusk.

Lõppev õppeaasta tõi Rütmile edu rahvusvahelisel konkursil Viinis ning neist said festivali "Koolitants 2019" nominandid. Edukad oldi ka festivalil "Tantsi, tibatillukene!" ja Jõhvi balletifestivali galakontserdil. Ansambli kasvandik Karina Andrejeva tantsis Jõhvi kontserdimaja laval koos Milano balletiteatriga, esitades Serjoža osa lavastuses "Anna Karenina". "Andekas tüdruk pidi küll pingutama, ent piisas umbes viiest individuaalsest tunnist ning ta sai kõik selgeks ja tuli oma tähtsa rolliga suurepäraselt toime," on juhendajad tema üle uhked.

Kevadkontserdil astuvad lavale kõik Rütmi tantsijad − neid on ligi seitsekümmend. Peost võtavad osa ka nende sõbrad − ansambel Kullerkupp Narva-Jõesuust. Novgorodist tuleb kohale pedagoog ja ballettmeister ning suurepärane tantsija Aleksandr Topolev. Mai alguses viis ta läbi rahvatantsu, džässi ja vogue-tantsu meistriklassid − viimane on Rütmi tantsijate lemmikstiil. Külaline esitab kevadpeol Egiptuse traditsioonidel põhineva "Derviši tantsu" ja hiina maskide sõu "Mitmepalgeline draakon".

Pilet maksab 5 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles