Vaata, kuidas Ida-Virumaa laulupeo rongkäigus välja paistis

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

XXVII laulu- ja XX tantsupeo rongkäigus marssis ligi 1300 Ida-Viru rahvatantsijat, koorilauljat ja pillimeest.

Rongkäigu peas liikus peo kunstiline toimkond ning lippe kandvad tehnikaülikooli akadeemilise meeskoori liikmed, Eesti rahvatantsu- ja rahvamuusika seltsi ning kooriühingu auliikmed ja -juhid, lisaks kunstiliste juhtide kollektiivid ja Kaitseväe orkester.

Pärast rongkäigu pead hakkasid liikuma Tartu kollektiivid, kes toodi kui laulupidude sünnihälli vaimsuse edasikandjad tavapärasest ettepoole. Ida-Virumaa marssis rongkäigus kolmanda maakonnana.

Ida-Virumaa kolonni pead kandsid Jõhvi gümnaasiumi segarühma tantsijad Moona Kilk ja Kerli Teder. "Arvan, et Ida-Virumaa paistis hästi silma. Meid tervitati väga palju," rääkisid neiud.

"Ida-Virumaa ja omavalitsuste kolonni peade kujundus sai palju kiita," ütles laulu- ja tantsupeo Ida-Virumaa kuraator Erika Kõllo, lisades, et Inna Tolsa valmistas need näpunööritehnikas vilditud aplikatsioonidega, kasutades eri kihelkondade käiste mustreid.

Kogu liikumisteekonna pikkus oli umbes viis kilomeetrit ja selle läbimiseks kulus ligi poolteist tundi.

XXVII laulu- ja XX tantsupeo rongkäigus marssis kokku enam kui 47 000 osalist. Koos rongkäiguga jõudis rahvamuusikapeolt ja tantsupeolt laulukaare alla tuli, et Mihkel Lüdigi „Koit“ saaks juhatada sisse juubelilaulupeo. Avakontserti nautis 82 000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles