"Station Narva" toob sügisesse piirilinna mürarokki ja eeterlikku reivi

Põhjarannik
Copy
Šveitsis resideerivat Tiibeti-Nepali päritolu Devi peetakse üheks olulisemaks uue aja klubimuusika loojaks.
Šveitsis resideerivat Tiibeti-Nepali päritolu Devi peetakse üheks olulisemaks uue aja klubimuusika loojaks. Foto: Erakogu

19.- 21. septembrini toimuva festivali "Station Narva" programmi avalikustatud artistide päritolu ulatub Jaapanist ja Nepalist Islandi ja Valgeveneni ning nad lisavad mitmekesisele kavale muu hulgas nii mürarokki kui ka "eeterlikku reivi".

Reedel, 20. septembril Vaba Lava keskuses üles astuva Aïsha Devi lajatavate biitide ja reivisutsakatega pikitud digi-mantrad ja paeluv esinemislaad on publikut pahviks löönud lugematutel lavadel Siberist Mehhikoni. Šveitsis resideerivat Tiibeti-Nepali päritolu Devi peetakse üheks olulisemaks uue aja klubimuusika loojaks ning tema mullu ilmunud albumile "DNA Feelings" on muusikapress omistanud lausa "materiaalse maailma vibratsioone ja olemuse kiudusid" muutvat väge. "Station Narval" esitab "eeterliku reivi" staar koos Berliini visuaalkunstniku MFOga kava nimega "∞E=TRv".

Laupäeva, 21. septembri häälekamaid esinejaid on Islandi tehnodüstoopiline rühmitus Hatari, kelle nimi jõudis laiema avalikkuse teadvusse tänu ülesastumisele tänavusel "Eurovisiooni" lauluvõistlusel. "Station Narval" lubavad satiirilised šokirokkarid pakkuda vastuolulist, ent meelelahutuslikku etendust, mis paljastab "armutut pettust nimega igapäevaelu ning iga selles kulutatud minuti tarbetust".

Idanaabrite pealinnast Moskvast saabub Narva Inturist ehk nii Eesti kui ka muu Euroopa publikule juba tuntud bändi Glintshake ninamehe Jevgeni Gorbunovi audiovisuaalne improprojekt. Ettearvamatu muusikalise avantüürina tuntud Inturist ehitab igal esinemisel uue, nihkes maailma, mille koostisosad ulatuvad masinlikust transist situatsioonikomöödiani.

Valgevene bänd Molchat Doma on võlunud publikut venekeelse neogooti ja sündipopi sulamiga.
Valgevene bänd Molchat Doma on võlunud publikut venekeelse neogooti ja sündipopi sulamiga. Foto: Erakogu

Valgevene pealinnast Minskist tuleb Molchat Doma − bänd, mis võlus tänavusel "Tallinn Music Weekil" nii kohalikku publikut kui ka välisajakirjanikke oma venekeelse neogooti ja sündipopi sulamiga.

Samuti selle aasta "Tallinn Music Weekil" laineid löönud Jaapani müraroki duo MOJA raputab piirilinna oma aprillis ilmunud ja humoorikalt vastuolulist pealkirja "Be Quiet" kandva albumi kraamiga.

Eesti artistidest sooritab Ro-Ro klubis oma Narva debüüdi ligi kolm aastakümmet sotsiaalse närvi ja motoorse gruuvi piire testinud Psychoterror. Narva esindajaist astub samas üles veerandsaja aasta eest loodud ning pärast mõningast pausi tänavu comeback´i teinud rokikollektiiv Absolut-2. Neist põlvkonna jagu noorem Tallinna bänd KEETAI toob Narva Kaug-Ida maailmavaate, industrial´i ja space rock´i kajasid. Hoopis teist laadi, mahedaid popsouli, funk´i ja elektroonilise džässi vibratsioone lisab festivalile supergrupp Gram-Of-Fun.

Varem on festivali esinejatena välja kuulutatud Islandi elektroonikaduo GusGus ja Ida-Viru tuntuim rokkbänd AveNue. Lisaks Vaba Lava keskusele ja Ro-Ro klubile ulatub "Station Narva" muusikaprogramm ka Narva Aleksandri kirikusse, kus leiab aset Vene neoklassika tähe Kirill Richteri kontsert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles