Eesti ja Venemaa endised jalgpallitähed kohtuvad laupäeval Narvas

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
143 korda Eesti rahvuskoondise eest mänginud Marko Kristal viib kaptenina laupäeval Narvas Kreenholmi staadionil Eesti legendide meeskonna vastamisi Peterburi Zenidi endiste tähtedega.
143 korda Eesti rahvuskoondise eest mänginud Marko Kristal viib kaptenina laupäeval Narvas Kreenholmi staadionil Eesti legendide meeskonna vastamisi Peterburi Zenidi endiste tähtedega. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik.

Laupäeval Narvas toimuval jalgpallipeol lähevad vastamisi Venemaa tippklubi Peterburi Zenit ja Eesti jalgpallitähed.

Eesti legendide meeskonna kapten on koondise eest 143 kohtumist pidanud Marko Kristal. Platsile jookseb ka taasiseseisvumise järel valikmängudes Eesti jalgpallikoondise esimese värava autoriks olnud Sergei Bragin, kes saatis 1993. aasta 2. juunil palli Šotimaa väravasse. Endistest koondise mängijatest on nimekirjas ka Andrei Borissov, Teet Allas, Toomas Tohver, Janek Meet ja Narvast pärit Jevgeni Novikov.

Lisaks neile toetavad Eesti legendide meeskonda mitmed Ida-Virumaa kuulsad vutimehed, nagu siiamaani meistriliigas enim väravaid löönud Maksim Gruznov, Stanislav Kitto, Oleg Kurotškin, Andrei Škaleta ja mitmed teised.

Zenidi veteranide meeskonna kõige tuntum mängumees peaks olema Sergei Kirjakov, kes küll oma profikarjääri jooksul selles klubis ei mänginudki. See-eest kuulus ta 1990. aastatel Venemaa koondisesse ja tegi särava karjääri Bundesligas Karlsruhe koosseisus. Kuue hooaja jooksul lõi ta seal 29 väravat.

1984. aastal Zenidi koosseisus Nõukogude Liidu meistriks tulnud jalgpalluritest peaksid Narva saabuma Aleksandr Želudkov, Gennadi Timofejev, Arkadi Afanasjev, Sergei Dmitrijev, Aleksandr Zahharikov ja Boriss Tšuhlov.

Narva Transi ja Eesti jalgpalliliidu ühiselt korraldatav jalgpallipäev saab alguse kell 10 Fama staadionil kolmeliikmeliste võistkondade turniiriga.   

Päeva teises pooles kolivad festivali sündmused Kreenholmi staadionile, kus esmalt toimub legendide mäng. Õhtul lähevad aga Eesti meistriliigas vastamisi Narva Trans ja Tallinna Flora. Mängude vahel on kavas kontsert.

Eesti jalgpalliliidu avalike suhete juht Mihkel Uiboleht ütles, et jalgpallifestivali eesmärk on tekitada selle ala vastu kohalike inimeste seas senisest veelgi suuremat huvi ning tuua Ida-Virumaale külalisi nii mujalt Eestist kui piiri tagant. "Tahame väärtustada Eesti tippjalgpalli, pakkuda võimalust harrastajatele ja tekitada lisaväärtus endiste tippmängijate sõpruskohtumisega ehk siduda jalgpallipüramiid tervikuks. Pöörame palju tähelepanu kogukonnatööle, mis tähendabki muu hulgas linna esindusmeeskonna ettevõtmiste sidumist noorte ja harrastusjalgpalluritega, aga ka laiemalt linnaelanikega," rääkis ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles