Kontserdimaja meelitab muusikasõpru piletite sooduskampaaniaga

Teet Korsten
Copy
Sergei Dogadin, keda kuuleb juba 2. oktoobril Jõhvi kontserdimaja hooaja avakontserdil, on kahtlemata üks säravamaid viiuldajaid oma generatsioonis. Ta mängib Domenico Montagnana 1721. aastast pärit viiulil, mis kuulub Rini kollektsiooni (The Rin Collection) Singapuris.
Sergei Dogadin, keda kuuleb juba 2. oktoobril Jõhvi kontserdimaja hooaja avakontserdil, on kahtlemata üks säravamaid viiuldajaid oma generatsioonis. Ta mängib Domenico Montagnana 1721. aastast pärit viiulil, mis kuulub Rini kollektsiooni (The Rin Collection) Singapuris. Foto: Eesti Kontsert

5.-11. septembrini saab Jõhvi kontserdimaja algava, järjekorras juba 15. hooaja kontsertidele ja etendustele pileteid osta soodushinnaga kuni miinus 30 protsenti. Põhjarannik uurib, millised eelseisvatest üritustest on juba praeguseks populaarsed ning mida tasuks uuest hooajast kindlasti tähele panna.

Jõhvi kontserdimaja juhi Piia Tamme sõnul tuleks piletiostuga kiirustada neil, kes tahavad 30. detsembril Hennessy kontserti kuulata.

Jõuluaeg läheneb 

Eesti Kontserdi ja Tallinna kammerorkestri pidulik aastalõpukontsert toob publiku ette perekond Randalu. Peateosena kõlab Mozarti kaunimaid klaverikontserte, värve ja meeleolusid lisab Manhattanilt koju tagasi pöördunud pianisti ja helilooja Kristjan Randalu tänapäevaseid maailmamuusika suundi tabav helilooming.

Lisaks Mozarti kahele teosele − "Rondo klaverile ja orkestrile D-duur", KV 382 ja "Klaverikontsert nr 21 C-duur", KV 467 − kõlabki Kristjan Randalu "Inner Asylum" / "Sisemine turvapaik" vioolale, klaverile ja kammerorkestrile.

Teist jõulukontserti nimega "Pühademuusikal" kuuleb 27. detsembril. Seal astuvad üles sopran Hanna-Liina Võsa, tenor Heldur Harry Põlda, Eesti Sinfonietta, Hanna-Liina Võsa muusikalikooli solistid ja Joel Remmel Trio ning dirigeerib Henri Christofer Aavik. Pühademuusika on tänavu pühademuusikal, sest koju tagasi pöördunud või jõuludeks koju saabunud uue põlvkonna artistid seiklevad lavamuusika radadel: kontserdil kuuleb parimaid palu muusikalidest, jõululaule, tundelisi ballaade.

11. detsembril kell 13 kavas olev Eesti rahvusballeti "Pähklipureja" orkestriga etendus on praeguseks juba välja müüdud, aga pileteid on veel kell 18 algavale etendusele.

Sümfoonia, džäss ja Rammstein 

Kindlasti tasub kiirustada ka neil, kes on huvitatud avakontserdist: see toimub 2. oktoobril ning seal astuvad üles Peterburi filharmooniaorkester ja Sergei Dogadin viiulil. Eest Kontserdi peaprodutsendi Lauri Aava sõnul on Peterburis mitmeid orkestreid, aga Jõhvis hooaega avav on maailma orkestrite edetabeli esikümnes.

Venekeelsetel ning vene keelt valdavatel teatrisõpradel on kindlasti kontserdimajja asja 6. oktoobril, mil Peterburi teater Na Liteinom esitab hommikupoolel lasteetenduse, milleks on Astrid Lindgreni "Pipi Pikksukk", ja hiljem Ken Ludwigi komöödia "Primadonnad". 

Sama auditoorium näeb 24. novembril Moskva Mihhail Bulgakovi nimelise teatri esituses "Romeot ja Juliat". Eelmisel hooajal oli kontserdimajas väga populaarne sama teatri etendatud "Meister ja Margarita" ning praeguseks on ka Shakespeare´i tükile pool saali välja müüdud.  

Džässisõbrad ei tohiks maha magada 4. oktoobril kavas olevat kontserti "Gershwin revisited", kus astuvad üles klarnetist Jean-Marc Foltz ja pianist Stéphan Oliva. "Tegelikult peaks panema kogu hooaja kalendrisse," leiab kontserdimaja juht. 

Näiteks noori võiks kõnetada 23. jaanuaril toimuv Läti ansambli Dagamba kontsert "LudwigVanRammstein", kus on kavas Beethoveni ja Rammsteini muusika: mässulisus, toores jõud ja karm lüürika. Kontsert rabab võrdluse ja äratundmisega, teejuhiks ansambli virtuoossus, jõud ja loomingulisus. Ansambli sama pealkirjaga CD-plaat võitis 2017. aastal Läti parima instrumentaalmuusika albumi tiitli. 

Midagi noortele ja lastele 

Eelkõige noortele kõlab 19. novembril ka Soleo "Music in Motion" ja 17. märtsil vokaalansambel Pjatero. "Music in Motion" on kaasahaarav ja meeleolukas kehapillide sõu Prantsusmaalt. Laval on kolm noort artisti, kes on korraga nii heliloojad kui ka multiinstrumentalistid. Kokku saavad keharütmid, võnked, erilised kõlad, klahvpillid ja kitarrid, millele lisatakse meeletust ja huumorit. "See on dramatiseeritud muusikaline etendus, kus kohtuvad muusika ja liikumine, naer ja uskumatud imed," lubavad korraldajad.

Moskva vokaalansambel Pjatero kostitab Jõhvi publikut programmiga "Nano Acappella", kus saavad uue elu nii romansid ja džässistandardid kui ka rahvalaulud ja pophitid.  

23. märtsil toimub kontsert "Entel-tentel 50", mille kava koosneb omaaegse samanimelise tuntud laste laulusaate lauludest. Armastatud lastelood kõlavad uues seades Eesti Raadio lastekoori, VHK poistekoori ja keelpilliorkestri esituses ning dirigentidena astuvad üles Kadri Hunt, Kaie Tanner ja Rasmus Puur. 

Rannap lõpetab 

1. aprillil näeb-kuuleb rahvusooper Estonia kontsertlavastust "Operetikuningas Imre Kálmán", mis kõneleb kuninga elust ja loomingust ning kus astub üles ka armastatud Helgi Sallo.

Nooremat armastatud naissolisti Mari Jürjensit kuuleb 2. detsembril kontserdil "Maa ja taeva vahel". Jürjensiga koos astuvad üles Eesti paremaid kitarriste Robert Jürjendal ning Liis Viira, kelle osaks on harf ja live-elektroonika.

22. aprillil peaks kontserdimaja hooaja lõpetama Rein Rannapi uue klaveriplaadi "Ikka ja alati" esitluskontsert. Omanäoline ja isikupärane helilooja ning pianist on taas saanud valmis hulga lugusid ja pannud neist kokku hingekeeli puudutava kava. 

Soodushinnaga kontserdipääsmeid on võimalik soetada Piletimaailma ja Piletilevi veebikeskkondades ning loomulikult ka Jõhvi kontserdimaja müügipunktides − sh reisibüroos Wris ja Narva Astri keskuses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles