Isu täis: Jaapani õlle eksport Lõuna-Koreasse langes boikoti tõttu pea nulli

Copy
Pilt Lõuna-Korea poe õlleletist 17. juulil koos sildiga "Meie Jaapani tooteid ei müü!".
Pilt Lõuna-Korea poe õlleletist 17. juulil koos sildiga "Meie Jaapani tooteid ei müü!". Foto: Jung Yeon-Je / AFP / Scanpix

Jaapani õlle eksport Lõuna-Koreasse langes augustis sisuliselt nulli, sest lõunakorealased boikoteerivad kahe riigi vahel ajaloo ja kaubanduse ümber käiva tüli tõttu Jaapani kaupu.

Jaapani firmad eksportisid augustis Lõuna-Koreasse 223 000 dollari väärtuses õlut, selgub Korea kaubandusstatistika instituudi (KTSPI) andmetest. Seda on 97 protsenti vähem kui mullu, kui summa oli 7,57 miljonit.

Enne kaubandus- ja sunnitöötüli oli Jaapani õlu kodumaise järel lõunakorealaste eelistatuim ning alates 2010. aastast enim imporditud, teatas KTSPI.

«Jaapan kukkus läinud kuul 13. kohale,» ütles ametnik KTSPIst uudisteagentuurile AFP ja lisas, et enamik välismaa õllest tuleb nüüd Hiinast, Hollandist ja Belgiast.

Soul ja Tokyo on kibedas kaubandustülis alates juulist, kui Jaapan piiras tehnoloogiasektorile oluliste kemikaalide eksporti Lõuna-Koreasse. Piirang järgnes mitmele Lõuna-Korea kohtuotsusele, kus nõuti Jaapani firmadelt kompensatsiooni Teise maailmasõja aegse sunnitöö ohvritele.

Lõunakorealased hakkasid vaidluse taustal boikoteerima Jaapani kaupu, nende seas õlu, kosmeetika ja autod.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles