Kaitseministeerium sõlmis Tapa omavalitsusega heade kavatsuste leppe

BNS
Copy
Kaitseministeerium sõlmis Tapa esindajatega sealsete harjutusalade kasutamiseks heade kavatsuste leppe. Foto on illustratiivne.
Kaitseministeerium sõlmis Tapa esindajatega sealsete harjutusalade kasutamiseks heade kavatsuste leppe. Foto on illustratiivne. Foto: Meelis Meilbaum

Kaitseministeeriumi ja üheksa harjutusalaga valla esindajad allkirjastasid kolmapäeval heade kavatsuste leppe eesmärgiga jätkata konstruktiivset koostööd riigikaitsesse panustamisel. Heade kavatsuste kokkuleppe sõlmisid teiste seas Tapa esindajad.

Kaitseminister Jüri Luige sõnul kinnitatakse leppega, et riigikaitseliste väljaõppealade arendamisega seotud tegevusi viiakse ellu koostöö ja teavituse tõhustamise vaimus.

"Väikses Eestis on reservarmee mudelile põhinev riigikaitse kogu ühiskonna asi. Hindame koostööd kohalike omavalitsustega väga kõrgelt," ütles Jüri Luik. Kaitseminister nentis, et harjutusalad on üliolulised Eesti kaitsevõime tagamisel. "Pole mõtet relvadel, kui meie kaitseväelased ei saa nendega harjutada. Kui üks kord midagi juhtub, ei piisa sellest, et relvad on lihtsalt olemas," rääkis Luik ja lisas, et oluline on relvade käsitsemise oskus.

1. jalaväebrigaadi ülem kolonel Vahur Karus lausus, et harjutusaladel õppuste korraldamine arendab sõdurites oskust arvestada oludega, millega simulatsioonides arvestada ei saa. "Harjutusalal on tegurid, nagu õhuniiskus, temperatuur ja õhurõhk, mis kõik mõjutavad laskemoona käitumist. Oskus sellega päris tingimustes arvestada tõhustab sõduri efektiivsust," ütles Karus.

Heade kavatsuste kokkuleppe sõlmisid lisaks Tapale Anija, Kuusalu, Lääne-Harju, Narva-Jõesuu, Rõuge, Saarde, Saku, Võru ja kaitseministeeriumi esindajad.

Nimetatud omavalitsuste territooriumidele jäävad Tapa lähiharjutusala, kaitseväe keskpolügoon, Soodla, Männiku, Sirgala, Klooga, Kikepera ja Nursipalu harjutusväljakud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles