Peeter Võsa: "Võsareporteri" aeg oli kui sprinditempos maratoni läbimine

Copy
Teisipäeval Jõhvi keskraamatukogus oma teist raamatut "Eesti rahva appikarje" tutvustanud Peeter Võsa lubas, et kaks ilma kolmandata ei jää.
Teisipäeval Jõhvi keskraamatukogus oma teist raamatut "Eesti rahva appikarje" tutvustanud Peeter Võsa lubas, et kaks ilma kolmandata ei jää. Foto: Piret Kallas

"Kui õhtud lähevad pimedaks, kirjutan raamatut, remondin autot ja toimetan maatükil," räägib oma praegusest elust avalikkuse tähelepanu alt väljunud endine menukas telereporter ja poliitik Peeter Võsa. Sel nädalal Jõhvi raamatukogu publiku ette tulemist nimetab mees, kes suutis kümme aastat tagasi telerite ette tuua sadu tuhandeid inimesi, omaette imeks. Aga kui kirjutad raamatu pealkirjaga "Eesti rahva appikarje", siis tuleb käia ka lugejatega juttu puhumas.   

Teie juhitud saadetest on eestlaste seas tuntuim "Võsareporter".  Oma esimeses raamatus "Kadunud Eesti" kirjutate aga hoopis sellele eelnenud "Politseikroonika" tegemise aegadest.

Tundus õige alustada kaugemast minevikust. Nimetaksin mõlemat ilmunud raamatut pigem käeharjutuseks, mõttes mõlgub siiski romaan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles