Ultrajooks pole kivipallurite ala

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Ida-Virumaa raudmees German Terehhov külmus küll laupäeva õhtul paduvihma ja tugeva tuule käes ära, kuid oli hommikul kell kuus taas jooksurajal ja läbis vähem kui 16 tunniga üle 160 kilomeetri.
Ida-Virumaa raudmees German Terehhov külmus küll laupäeva õhtul paduvihma ja tugeva tuule käes ära, kuid oli hommikul kell kuus taas jooksurajal ja läbis vähem kui 16 tunniga üle 160 kilomeetri. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Eksib see, kes arvab, et 24 tunni jooks on tuimalt kilomeetreid rühkivate poolearuliste kivipallurite ala. Nagu näitas nädalavahetusel Sillamäel toimunud ultrajooks, on edutoova taktika valimiseks vaja eelkõige teravat mõistust ja õigel ajal õigeid otsuseid, muu hulgas ka selle kohta, millal on mõistlik edasisest ponnistamisest loobuda.

Üks Sillamäe ultral 24 tunni jooksul startinutest Olle Rõuk pani eelmise nädala neljapäeval Facebookis oma kontole üles pildid roostes kruvide hunnikust ja kirjutas nalja visates juurde: "Kuna mul on ilmselgelt peast kõik kruvid välja logisenud, siis leiab nädalavahetusel mind Sillamäelt, kus ma kavatsen koos mõne teisega Sillamäe ultral 24 tundi järjest kahekilomeetrisel asfaldiringil tiirutada. Võimalik, et teistel on kruvid alles, ei ole minu asi neid lugeda." 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles