Sügise fantaasiad Kohtla-Järve koolinoorte loomemajas

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Ksenia Muravskaja loodud metsamoori maja tunnistati üksmeelselt juubelikonkursi parimaks tööks.
Ksenia Muravskaja loodud metsamoori maja tunnistati üksmeelselt juubelikonkursi parimaks tööks. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve koolinoorte loomemaja korraldas õppeaasta alguses juba kümnendat korda traditsioonilise looduslikest materjalidest meisterdatud tööde näituse-konkursi "Sügise fantaasiad". Möödunud teisipäeval autasustati juubelikonkursi võitjaid.

Näitus on välja pandud loomemaja fuajeesse ning uudistajaid − nii lapsi kui ka täiskasvanuid − jagub selle ümber rohkesti. Sügisvärvides kirendavad näituselauad ei jäta kedagi ükskõikseks.

Septembris tuli koolinoorte loomemajja uute teadmiste järele ligi viissada õpilast. Loomemajas käijad teavad, et õppeaasta algab seal alati sügisnäituse-konkursiga, ning hakkavad selleks juba varakult valmistuma.

"Imet oodates" − Ilja Kossovi vahvad linnud.
"Imet oodates" − Ilja Kossovi vahvad linnud. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

"Osavõtjaid on alati palju," rõõmustab näituse-konkursi korraldaja Tatjana Levina. "Sel aastal toodi 95 tööd, osalejate nimekirjas on 103 nime. Osalevad nii meie ringides käivad lapsed kui ka linna koolid ja lasteaiad."

Juubelinäitus rõõmustab oma mitmekesisusega ja keeruliste kompositsioonide rohkusega. Loominguliste ideede elluviimisel on ära kasutatud kõik looduses leiduvad materjalid: värvilised lehed ja tammetõrud, kastanid ja oksaraod, aia- ja põllusaadused.

Lapsed ütlevad, et neile meeldib see näitus muu hulgas ka selle pärast, et väljas olevaid eksponaate võib lisaks vaatlemisele ka katsuda: keerutada lõbusat tuuleveskit, piiluda kõrvitsast tehtud tõlla sisse, hoida käes vahtralehtedest vihmavarju...

Lepatriinu lasteaia lapsed said inspiratsiooni lillkapsast.
Lepatriinu lasteaia lapsed said inspiratsiooni lillkapsast. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kõik esitatud tööd on kaunid ja fantaasiaküllased ning žüriil oli tükk tegemist, et nende seast parimaid välja valida. Konkursi korraldajad muutsid selle ülesande neile veidi lihtsamaks ning jagasid konkursitööd viide kategooriasse: "Lillekimp", "Võlumuinasjutt", "Sügispilt", "Säästev suhtumine loodusesse" ja "Kõige loomingulisem kompositsioon". Ära märgiti ka parimad kollektiivsed tööd. Juubelikonkursi grand prix' pälvis Kohtla-Järve slaavi põhikooli 8. klassi õpilase Ksenia Muravskaja muinasjutuline kompositsioon. Nime sellel algul polnudki, kuid näitust külastavad lapsed mõtlesid selle peagi ise välja: "Metsamoori maja".

Koolinoorte loomemaja direktor Anna Rentik tänas võitjaid õnnitledes nii noori autoreid kui ka nende vanemaid, kes lastele meisterdamisel abiks olid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles