KÜSITLUS Mida te igapäevaelus keskkonna säästmiseks teete?

Põhjarannik
Copy
Jäätmete sortimine on keskkonnasõbralik tegu, mille tulemusena saab materjale taaskasutada ning kokkuvõttes loodusressursse kokku hoida.
Jäätmete sortimine on keskkonnasõbralik tegu, mille tulemusena saab materjale taaskasutada ning kokkuvõttes loodusressursse kokku hoida. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Keskkonna säästmine algab väikestest muudatustest meie igapäevaelus.

Foto: Peeter Lilleväli

Ingar Metsatalu:

Hoian kokku vett ja elektrit, sordin jäätmeid. Püüan hoiduda üle tarbimast ja mitte osta liigseid kaupu. Mõtlen vajalikud sõidud ratsionaalselt läbi, et loodust säästa ja õhku vähem saastada.

Foto: Peeter Lilleväli

Anton Dijev:

Sordin prügi. Kui korraldan mingeid üritusi ja ühekorranõudeta hakkama ei saa, siis kasutan ainult biolagunevaid nõusid. Pean kõige olulisemaks ülesandeks näidata noortele eeskuju ja õpetada neile säästvat suhtumist loodusesse.

Foto: Peeter Lilleväli

Svetlana Koroljova:

Kardan hirmsasti mõnd puu- või põõsaoksa murda... Ei loobi prügi laiali. Vastupidi, kui näen, et kuskil miski maas vedeleb, siis korjan selle üles ja viskan prügikasti või -konteinerisse. Hoian vett kokku, mõeldes mitte ainult loodusressursside säästmisele, vaid ka oma raha kokkuhoidmisele − pensionärid peavad pidevalt säästma.

Foto: Peeter Lilleväli

Janno Vool:

Valin säästlikuma auto ning hoian silma peal, et see ka korras oleks, et kütuse põlemisest ei tekiks keskkonnale kahjulikke heitmeid. Kasvatan ise puu- ja juurvilju ning alati sordin prügi.

Foto: Peeter Lilleväli

Jekaterina Valkina:

Sordin jäätmeid, hoian vett kokku, kasutan säästlikke LED-lampe. Väga harva ostan ühekorranõusid ning siis ka ainult selliseid, mis kiiresti lagunevad. Ning kilekotti püüan poes võimaluse korral mitte võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles