Eestile kaks väravat löönud Gündogan distantseeris end Erdogani toetavast postitusest

Carl-Robert Puhm
Copy
Ilkay Gündogan
Ilkay Gündogan Foto: Elmar Kremser/SVEN SIMON / imago images / Sven Simon

Eile Eesti vutikoondisele kaks väravat löönud Saksa poolkaitsja Ilkay Gündogan langes laialdase kriitikatulva alla, kui märkis sotsiaalmeedias meeldivaks Cenk Tosuni vastuolulise postituse, mida paljud pidasid toetusavalduseks Türgi sõjalisele tegevusele. Gündogani sõnul toetas ta lihtsalt oma sõpra. 

Evertoni klubis leiba teeniv Tosun lõi reedel Türgi 1:0 võidumängus Albaania üle hilise värava ja tegi seejärel militaarvaldkonnast tuntud tervituse. Sellist väravatähistust tõlgendasid paljud kui Tosuni toetusavaldust Türgi sõjalisele tegevusele kurdide aladel.

Tosuni postitatud pildi märkisid meeldivaks ka eile Eestile kaks väravat löönud Ilkay Gündogan ja punase kaardi teeninud Emre Can.

Gündogan, kes varem on ka Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğaniga pilti teinud, ütles Eestiga peetud jalgpallimatši järel Saksa meediale , et ei teinud laikimisega mingit poliitilist žesti.

«See, mida kirjutatakse tänasel päeval klikkide nimel, on jultunud. Ma arvasin, et laikisin oma sõbra pilti, kel on Evertonis vähese mänguaja tõttu rasked ajad. Nüüd lõi ta oma rahvuskoondise eest värava, mis viis tema meeskonna raske võiduni.

Selle pildi on meeldivaks märkinud 200 000 inimest, sealhulgas jalgpallurid üle terve maailma. Aga nüüd nopiti meie kahe nimed ( Cani ja Gündogani – toim) välja ja tehti sellest lugu. Sellest on kahju. Siin polnud mitte mingit poliitilist tagamõtet. Emre ja mina oleme kogu aeg olnud terrori ja sõja vastu. Meie laikimine oli mõeldud toetusavaldusena meie sõbrale,» kommenteeris Türgi päritolu sakslane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles