Muinsuskaitse päästab maailma suurimat gobelääni (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy

Muinsuskaitseamet nuputab, kuhu panna linnahalli remondi ajaks seal asuv Eesti ja võib-olla isegi maailma suurim gobelään.

Laguneva linnahalli üheks ehteks on suure saali eesriidena kasutusel olev Enn Põldroosi loodud gobelään «Inimeste elu», millega võrdväärset ei teata maailmas olevat. Linnahallis on temperatuur vaid mõni kraad soojem kui väljas ning paljudes kohtades tilgub laest vett. See pole ühele tekstiilikunsti pärlile kindlasti sobiv asukoht, kuid Põldroosi 1985. aastal loodud teos on nii monumentaalne, et selle hoiustamiseks ei ole Eestis sobivat kohta.

Eile käisid muinsuskaitseameti esindajad linnahalli suures saalis rippuva gobelääni seisukorda uurimas ning võtsid proove, et avastada võimalikku hallitust või muid kahjustusi. Vähemalt esialgsel uurimisel tundus gobelään heas seisukorras olevat.

«Kogume infot gobelääni seisukorra kohta, et saaksime selle alusel mõelda, mida sellega üldse edasi annab teha,» lausus muinsuskaitseameti muuseumide ja kunstipärandi osakonna juhataja Linda Lainvoo.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles