Arthur Sepperni eestvedamisel valmib film Ida-Virumaa levimuusika ajaloost

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Arthur Sepperni mullu välja antud väikese tiraažiga kogumik "Levimuusika Ida-Virumaal sõnas ja pildis" osteti kohe ära. Aasta hiljem on täitumas muusikust entusiasti veel üks unistus − valmimas on dokumentaalfilm.
Arthur Sepperni mullu välja antud väikese tiraažiga kogumik "Levimuusika Ida-Virumaal sõnas ja pildis" osteti kohe ära. Aasta hiljem on täitumas muusikust entusiasti veel üks unistus − valmimas on dokumentaalfilm. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Aasta aega tagasi andis muusikaveteran ja poliitik Arthur Seppern välja oma uue raamatu Ida-Virumaa levimuusika ajaloost. Tänavu novembri alguses esitleb ta Ida-Virumaa levimuusika ajaloost ja muusikutest kõnelevat dokumentaalfilmi.

Film on Sepperni mitme Ida-Viru levimuusikale ja muusikutele pühendatud loomeprojekti jätk ning selles kajastatakse Ida-Virumaa muusikaajalugu aastatel 1960-2019. Veebruaris avaldas muusikaveteran kogumiku "Levimuusika Ida-Virumaal sõnas ja pildis" esitlusel veel ühe oma unistuse: teha samal teemal dokumentaalfilm, kuna tema arhiividesse on kogunenud 15 tunni jagu eri aastatest pärit videosalvestisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles