Marju Kõivupuu: "Hingedeaeg annab pisukese lootuse, et meidki ei unustata"

Teet Korsten
, ajakirjanik
Copy
Marju Kõivupuu: "Tänapäeval on suur ühiskondlik surve, et me peame kogu aeg käima ringi mingis lõppematus õnneuimas nagu narkolaksu all. Sellele ei pea inimpsüühika lihtsalt vastu − ja vaimse tervise probleemid on paraku 21. sajandi teema."
Marju Kõivupuu: "Tänapäeval on suur ühiskondlik surve, et me peame kogu aeg käima ringi mingis lõppematus õnneuimas nagu narkolaksu all. Sellele ei pea inimpsüühika lihtsalt vastu − ja vaimse tervise probleemid on paraku 21. sajandi teema." Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Folkloristi ja kultuuriloolase Marju Kõivupuu looming ja tegevus ning selle vastuvõtmine näitab, et meil on väga suur nälg oma esivanemate pärandi ja pärimuskultuuri järele. Kõivupuu seletab nii loenguis, avalikel esinemistel kui raamatuveergudel talle omasel tasakaalukal viisil lahti seda, mis moodustab meie ürgsäsi. Esivanemate maailmapildi ja eluringi tundmine annab meile kindluse ning juured, et võiksime sel paesel maalapil ka järgmised 10 000 aastat edukalt püsida.

Teie viimane raamat, kirjastuses Tänapäev ilmunud "Pärandiaabits lastele ja suurtele" on osutunud tohutuks bestselleriks. Millega te ise seda seletate? Milles on meil sel alal lüngad?

Ega meil omakultuuri tutvustavaid populaarteaduslikke või aimeraamatuid ka nooremale lugejale just üleliia pole ja rõõm on tõdeda, et  pärimuskultuuri teemad pakuvad eri vanuses lugejatele huvi. Iga autor on rõõmus, kui  see, mis ta kirjutab, leiab lugejate poolt sooja vastuvõtu. Ja muidugi olen tänulik kõigile neile, kes selle raamatu kujundamisele kaasa aitasid. Fotod ja illustratsioonid peavad populaarteaduslikku teksti kõigiti toetama. Nendele, kes tahaksid seda raamatut endale soetada, aga pole seda saanud senini teha, annan teada, et lisatrükk tuleb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles