Lüganuse noored panid käima oma jutusaate

Põhjarannik
Copy
Taskuhäälingus räägivad noored noortega, kelle tegusus võiks inspireerida ka teisi.
Taskuhäälingus räägivad noored noortega, kelle tegusus võiks inspireerida ka teisi. Foto: MTÜ Maidla N oored

Lüganuse noored alustasid suve lõpus taskuhäälingu saatesarja, kus vestlused piirkonna silmapaistvate ja tegusate inimestega salvestatakse helifailiks, mis on internetis kättesaadav. 

Idee luua taskuhääling sai alguse juba selle aasta veebruaris, kuid aktiivsete salvestusteni jõuti augustis. Taskuhääling ehk podcast on digitaalsetest audiofailidest koosnev kindla fookusega saatesari, mida huvilistel on võimalus nendele sobival ajal internetis kuulata. Saate tegemine sai toetust noorte ideede elluviimiseks mõeldud fondist "Nopi üles". 

Üks idee autoreid Jane Kõrts tõdes, et mõte saateid teha tuli, kui nähti piirkonna tegusaid inimesi, kes teevad toredaid asju. "Miks mitte nende inimestega maha istuda ning nende ideid, tegusid ja inspiratsiooni n-ö purki panna?" ütles Kõrts.

Taskuhäälingu peamine eesmärk on tuua kohaliku kogukonna liikmete seast esile need noored ja täiskasvanud, kes on oma aktiivsuse või ettevõtlikkuse poolest kuidagimoodi silma paistnud, ning tutvustada neid saadetes intervjuude kaudu lähemalt. Lisaks on projektis tegutsevatel noortel võimalus end arendada ning eri valdkondades proovile panna.

Saateid saab kuulata Lüganuse noorte taskuhäälingu SoundCloudi kanali kaudu.

Lisaks igal reedel toimuvatele põhisaadetele on ka erisaateid. Saatesarjas on praegu kokku 18 saadet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles