Eesti peret tabas Soomes šokk: vanemad jätsid lapsed söögikoha ees väikebussi ja sellega sõideti minema (7)

Elu24
Copy
Vanemad jätsid lapsed söögikoha ees väikebussi magama. Foto on illustreeriv.
Vanemad jätsid lapsed söögikoha ees väikebussi magama. Foto on illustreeriv. Foto: Caro/ScanPix

Eesti pereisa kirjeldas Facebookis šokeerivat juhtumit, kui Lõuna-Soomes Klaukkala asulas üritati röövida väikebussi, kus oli sees kolm magavat last. Hetkeks Hesburgerisse läinud ja lapsed bussi jätnud vanemad hoidsid sõidukil küll kogu aeg silma peal, kuid märkasid ühtäkki, et see on kadunud.

Pereisa, kelle lapsed Soomes Klaukkalas Hesburgeri juures väikebussis magasid, tegi juhtunu teemal Facebooki teistele hoiatuseks postituse.

Mees kirjutas, et lapsed (2-aastane ja 3-aastased kaksikud) magasid bussis turvatoolides, bussi laetuled põlesid ja mootor töötas. Pereema läks korraks WC-sse ja mees tellis jäätisekokteili.

«Seisin põhimõtteliselt kogu aeg seljaga kassa poole ja näoga bussi poole. Kui teenindaja pani kokteilid letile, keerasin end tema poole ja olin sedasi umbes 15 sekundit ning saades kätte ka kõrred, tulime naisega sealt välja ja avastasime, et auto on kadunud,» kirjutas pereisa.

Buss, milles lapsed magasid.
Buss, milles lapsed magasid. Foto: Erakogu

Pereisa märkas kadunud bussi valgusfoori taga seismas ja jooksis sõiduki juurde, mille roolis oli umbes 30-aastane mees.

«Üritasin ust lahti saada, mis oli lukustatud, ja proovisin rusikaga purustada küljeakent. See mees üritas sõita ära ja hüppasin bussile ette,» kirjeldas pereisa juhtunut.

Sõidukis olnud mees tegi ukse lukust lahti ning pereisa tõmbas ta bussist välja ja lõi meest. Kohale kutsuti politsei, kes viis mehe ära.

Eestlastega juhtunut kajastas ka Soome meedia. Nurmijärven Uutiset avaldas politseiuurija kommentaari, mille järgi üritas autot ärandada 1983. aastal sündinud soomlane, keda süüdistatakse veel viies õigusrikkumises.

Pereisa ütles Elu24-le, et kahtlustab, et tegemist oli narkomaaniga, sest ta leidis järgmisel päeval juhiistme kõrvalt taskulambi ja süstlanõela.

Pereisa, kes oli väikebussiga minema sõitnud meest löönud, sai kriminaalsüüdistuse mehele raske tervisekahjustuse tekitamises.

Pereisa soovib jääda anonüümseks, kuid paneb südamele, et lapsi ei jäetaks kunagi ilma järelevalveta.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles