Galerii: luhtunud kohtumine maaeluministriga asendus EKRE kõnekoosolekuga (3)

Copy

Tori rahvamaja parkla oli täna pärast tööpäeva lõppu autosid tulvil, samuti olid iste­kohad hõivatud maja saalis. Torisse kogunenud rahvas ootas maaeluminister Mart Järvikut. Järvik aga ei tulnud. “Valitsuskriisi pärast,” sosistati publikus.

Päris pika ninaga mõnikümmend saalikogunenut siiski ei jäänud. Ministri erakonnakaaslane Helle Kullerkupp pidas skandaali kistud valitsusliikme toetuseks kõne. Publiku seastki kostis Järvikut toetavaid hüüdeid. Jututeemad jõudsid kohtumise käigus soovahetamise ja mureni seksuaalvähemuste pärast.

Plaani järgi pidi Järvik kokku saama maamajandusest huvitatutega ja vastama nende küsimustele. Vändras koolis käinud Järviku kohtumist rahvaga korraldasid lehe teada ministri koduerakonna Pärnumaa esindajad. “Kel ­küsimusi ja midagi ministrile öelda, on oodatud,” kuulutas ürituse plakat.

Et inimesed poleks asjata kokku tulnud, võttis jutuohjad enda kätte Pärnumaa üks tegusamaid poliitikuid, ämmaemandast loodusterapeudiks ja poliitikuks kasvanud Helle Kullerkupp, kes on EKRE juhatuse liige ja Pärnumaa ringkonna juht. Tema teadis rääkida, et kõikides ministeeriumides visatakse uutele ministritele kaikaid kodaratesse. Selle eest olevat Martin Helme juba enne valitsuse moodustamist hoiatanud, et pärast kuut kuud saavad ministrid hakata oma ministeeriumis inimesi välja vahetama ja enda meeskonda kokku panema.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles