Jaan Toots Monica Ranna ähvardajast: imestan, et politsei ei ole tema nime seni välja käinud

Tartu Postimees
Copy
Jaan Toots Tartu raekojas.
Jaan Toots Tartu raekojas. Foto: Kristjan Teedema

Teisipäeval Kuku raadio Tartu sagedusel eetris olnud saates «Vahetund Tartu Postimehega» vastas ajakirjanike Rannar Raba ja Jüri Saare küsimustele Keskerakonna Tartu piirkonna esimees Jaan Toots. Kommenteerides kohalike keskerakondlaste vahel viimasel ajal käärinud vastuolusid märkis ta muu hulgas, et ei tea siiani, kes tegi läinud neljapäeval abilinnapea Monica Ranna telefonile räiges toonis ähvarduskõne.

Abilinnapea Monica Rand teatas veidi pärast seda, kui oli lubanud tuleva aasta alguses ameti maha panna, et sellele otsusele kallutas teda muu hulgas jõhkrat ähvardust sisaldanud telefonikõne. Rand tegi selle kohta avalduse ka politseile.

Teisipäeval raadiosaates «Vahetund Tartu Postimehega» selgitusi jagamas käinud Jaan Toots tõdes, et tema ei tea siiani, kes ähvardusega esines, sest Rand ei ole soostunud seda ütlema.

Toots avaldas imestust, miks uurimisorganid ei ole veel toimunu kohta avalikkusele mingeid selgitusi jaganud. «Olen väga imestunud, et see asi on nii palju veninud. Teatavasti oli Tallinnas möödunud aastal ühe kõrge ametnikuga intsident, kus samuti ähvardati - seal leiti kaamerate abil inimene üles ning juba õhtul oli tema kodus läbiotsimine, politsei tegutses väga operatiivselt. Nüüd on meil pea nädalapäevad möödas, Monica Rand on öelnud, et ta teab, kes see on... Aadu Must on öelnud lausa, et tegu on Jaan Tootsi väga suure toetajaga. Järelikult on inimese nimi teada ja ma imestan, et seda ei ole seni välja käidud. Kui ta on tõesti Keskerakonna liige, siis tal ei ole kohta meie erakonnas,» rääkis Toots.

Saade on nüüd järelkuulatav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles