Galerii: ühtegi opositsiooni riigieelarve muudatusettepanekut ei toetatud (4)

BNS
Copy

Riigikogu ei toetanud eelarve teisel lugemisel ühtegi opositsiooni eelarve muudatusettepanekut, Reformierakonna fraktsiooni esimehe Kaja Kallase sõnul murdis koalitsioon nii oma valijatele antud lubadusi.

Riigikogu rahanduskomisjoni aseesimees, reformierakondlane Maris Lauri sõnas, et opositsiooni ettepanekute üle mingit arutelu ei toimunud, edastas Reformierakonna pressiesindaja. «Selle asemel, et teha sisulist diskussiooni, rulliti muudatusettepanekutest üle, mille tulemusena on see eelnõu endiselt täpselt samas seisus, nagu ta oli siis, kui valitsus ta meile siia saatis. Ta on sisutu, sihitu, sõnamurdlik,» ütles Lauri.

Lauri sõnul ei leidnud toetust ka muudatusettepanek, mis oleks eraldanud raha rakendusuuringuteks.

«Kuigi nii Keskerakond kui Isamaa lubasid oma valimisprogrammis pensionitele tulumaksuvabastust, on see valitsus esimene, kes hakkab keskmist pensioni tulumaksuga maksustama. Kõik saalis olnud Keskerakonna ja EKRE saadikud hääletasid Reformierakonna ettepaneku vastu, mis oleks keskmise pensioni tulumaksu alt välja toonud,» ütles Annely Akkermann.

Reformierakonna fraktsioon tegi ka ettepaneku eelarve struktuursesse tasakaalu viimiseks kärpida 200 miljonit.

«See pole mitte kogemata kohe esimene muudatusettepanek,» ütles reformierakondlane Jürgen Ligi. «Seda on koalitsioon lubanud mitu aastat ka riigi eelarvestrateegia järgmise aasta kohta. Ja siis tuleb valitsus kokku ja ütelnud, et ups, mõtlesime, et tuleb miinus, aga tuli kolm korda suurem ja lükkame jälle seda edasi. Kolme aastaga on valitsus sturktuursesse puudujääki lisanud miljardi. See on sisuline üle jõu elamine ja selle viljad on juba käes,» selgitas Ligi. 

Reformierakonna fraktsioon tegi ettepaneku lükata eelarve teisel lugemisel tagasi, selle vastu hääletas 54 Isamaa, Keskerakonna ja EKRE saadikut.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles