Saksamaal hukkus varastatud autoga vette paiskunud Eesti mees, surma sai ka kaassõitja

Andres Einmann
Copy
Foto: Martin Benner / imago images / lausitznews.de / Scanpix

Saksamaal Hamburgis hukkus kolmapäeval veehoidlasse paiskunud varastatud autos kaks noort meest, neist üks on pärit Eestist ja teine Ukrainast.

Vette paiskunud auto avastas kolmapäeva õhtul kella 23 paiku veehoidlast mööda sõitnud veoautojuht. Volkswagen Golf oli sõitnud paremkurvis teelt välja ja paiskunud viiemeetrisest kallakust alla veehoidlasse. Auto oli paiskunud katusele ning veest paistis välja vaid sõiduki tagaosa.

Sukeldujad tõid autost välja kaks surnukeha. Politsei tuvastas, et hukkusid 29-aastane Eestist pärit ja 30-aastane Ukrainast pärit mees. Sukeldujad kontrollisid üle ka veekogu põhja auto ümbruses, kuid rohkem sealt kedagi ei leitud, kirjutab NTV.

Politsei tegi kindlaks, et vette sõitnud Volkswagen kuulub Berliinis tegutsevale rendifirmale ning teisipäeval sai politsei teate, et auto on varastatud. Rendifirma kuulutas auto tagaotsitavaks pärast seda, kui sõidukilt oli eemaldatud GPS-jälgimisseade.

Politsei uurib, mis põhjusel auto teelt välja veehoidlasse sõitis. Kuna teisipäeval valitses piirkonnas nullilähedane temperatuur, on üks võimalus, et teele oli tekkinud jää. Politsei uurib juhtunu asjaolusid.

Välisministeeriumi pressiesindaja ütles Postimehele, et on teadlik Eesti kodaniku surmajuhtumist Saksamaal. Kas Eesti annab juhtunuga seoses konsulaarabi, välisministeerium kommenteerida ei saa. «Tulenevalt isikuandmete kaitse kohustusest ja asjaolust, et sellised juhtumid on delikaatsed, ei saa välisministeerium konkreetsete konsulaarabi juhtumite kohta andmeid avaldada,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles