Janno Zõbin: Järvik, kurvad konservatiivid ja mässavad liberaalid (3)

Janno Zõbin
, ajakirjanik
Copy
Maaeluminister Mart Järvik pärast kohtumist peaminister Jüri Ratasega.
Maaeluminister Mart Järvik pärast kohtumist peaminister Jüri Ratasega. Foto: Mihkel Maripuu

​Maaeluminister Mart Järviku ümber toimuv näib olevat EKRE-le elu ja surma küsimus. Kui kukub Järvik, langeb ka valitsus, nagu väljendas end rahandusminister Martin Helme 11. novembril Postimehele antud intervjuus. Kui minister tõesti tooli vabastama peab, raputab see Eesti poliitikamaastikku korralikult ja tagajärjed ei lase end ühiskonnas kaua oodata, kirjutab ajakirjanik Janno Zõbin.

Nagu viimaste päevade arengutest näha, on paljude praegust valitsust või EKREt toetavate kodanike jaoks Järviku puhul tegu õige Eesti mehega. Ühismeedia kihab kommentaaridest, kus muu hulgas märgitakse, et Järvikule tehakse liiga, et tema süda on õiges kohas ja et ta on teinud oma ministritööd väga kohusetundlikult. Või kutsutakse ministrit visa olema ja vastu pidama, sest tunneli lõpus paistab ju valgus.

Järviku kukkumine oleks EKRE-le justkui viimane piisk karikas. Andsime teile (juba kolmanda) ministri: elukogenud, väärika ja ausa maamehe, vastu aga saime rahvast üles kütvad liberaalidest vihaõhutaja-opositsiooni ja ajakirjanike kambaka. Kaua võib, kolm on ju ometi kohtu seadus!

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles