Narva Vaba Lava teatrikeskuses näeb Endla teatri armastuslugu "Kopsud"

Põhjarannik
Copy
Märt Avandi ja Carita Vaikjärv lavastuses "Kopsud".
Märt Avandi ja Carita Vaikjärv lavastuses "Kopsud". Foto: Mats Õun

Tuntud "suvenarvakas", "Kremli ööbikutes" Jaak Joalat kehastanud Märt Avandi tuleb taas Narva, et mängida oma koduteatri Endla ökoloogilistel teemadel kõnelevas armastusloos "Kopsud", mis etendub 2. detsembril Narva Vaba Lava teatrikeskuses. 

Kolmekümnendates paar, haritud ja keskkonnateadlikud inimesed, soovib last saada, kuid otsustamisel tuleb arvestada kõikide aspektidega − nii isiklike kui ka globaalsetega. Milline on õige käitumine ökoloogilise kriisi, ülerahvastatuse ja hübriidsõdade ajajärgul? Kell tiksub ja valikute tegemine on üha keerulisem. Kui kaalul on elu põhiküsimused, põimub intiimne globaalsega ja huumor tõsidusega. Mis lõpeb esimesena − maailm või suhe? 

"Kopsude" autor, rahvusvaheliselt tunnustatud briti draamakirjanik ja lavastaja Duncan Macmillan on öelnud: "Näidendi tegelased kehastavad kindlasti minu hirme ja küsimusi, kuidas olla hea inimene, kuidas elada head elu, kuidas avaldada head mõju nii planeedile kui ka teistele inimestele ajal, mil piir hea ja halva vahel pole ehk enam nii selge. Kirjutasin oma hirmudest, aga mõnel juhul on need siiski äärmusesse viidud ning väljendatud mulle mitteomasel viisil."

Armastusloo "Kopsud" lavastaja ja muusikaline kujundaja on Taago Tubin, tõlkija Triinu Ojalo, kunstnik Liisa Soolepp ja valguskunstnik Margus Vaigur. Lavastuses mängivad Carita Vaikjärv ja Märt Avandi, kellest viimane pälvis rolli eest Eesti teatri meespeaosatäitja aastaauhinna 2017. 

Ühevaatuselise etenduse kestus on üks tund ja 45 minutit. Narva etendusel on näidendil venekeelsed subtiitrid. Pilet etendusele maksab 15,50−17,50 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles