Jõhvi jooksis Pargi keskusele tormi

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Pargi keskus täitus kohe pärast uste avamist ostjatest ja uudistajatest.
Pargi keskus täitus kohe pärast uste avamist ostjatest ja uudistajatest. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Reedel tegevust alustanud  Pargi keskusele joosti Jõhvi eri suundadest tormi avaminutitest peale, keskuse ümber tekkisid  väiksemad liiklusummikud. 

23 000 ruutmeetri suurune Pargi keskus on Kohtla-Järve ja Jõhvi piirkonna suurim keskus, kus müüakse toidu- ja esmatarbekaupa, moekaupa, kodukaupa, pakutakse toitlustust ning teenuseid. Keskuse suurim rentnik on 3500 ruutmeetri suuruse müügisaaliga Coop Maksimarket. Rahvusvahelistest kettidest on Pargi keskuses esindatud H&M, New Yorker, CCC, Takko Fashion ja Pepco. Samas on keskuses uue kodu leidnud ka mitmed varasemast Jõhvis tegutsenud kauplused, muu hulgas Rademar, Sportland, Koduekstra ja Expert. 

Osaühingu Jõhvi Pargi Arendus Kaubandus juhatuse liige Urmas Sardis ütles, et nende ettevõte tuli Pargi keskuse suurosanikuks, kuna on Rakvere ja Võru kogemuse põhjal veendunud, et sellistel keskustel on tulevikku ka Tallinnast ja Tartust väiksemates linnades. "Jõhvi tulemine oli loogiline jätk. See on täiesti ratsionaalne otsus, sest Jõhvis ja selles ümbruskonnas elab ligikaudu 50 000 inimest. Aeg nõuab ka siin tänapäevaseid keskusi," sõnas ta.

Pargi keskuse juurde kavandatud jäähalli ja ujula ehitamine sõltub Sardise sõnul suuresti koostööst kohaliku omavalitsusega ning inimeste vajadustest. "Tuleb hinnata, kuidas neid ratsionaalselt majandada saab. Pangad vaatavad ikka oma Exceli tabeleid ja sotsiaalprogrammid nendel puhkudel ei tööta," ütles ta. 

Pargi keskuse ehitanud Vilcon Ehituse juhataja Indrek Saar tõdes, et kogu ehitusprotsessi käigus muutus ja täiustus projekt pidevalt. "Sõlmisime lepingu üsna algelise eskiisi põhjal. Siin majas on üle 50 rentniku, kelle kõigi erisoovidega arvestamine ja neile vastutulemine oli küllaltki keeruline ülesanne. Meile on see hindamatu kogemus, oleme selle ehitusega saanud väga palju targemaks," ütles ta. 

Õhtul alanud avamispeo kontserdil esinesid keskuse parklasse seatud laval ansamblid Põhja-Tallinn, Da Gudda Jazz Venemaalt ja 80ndatel aastatel maailmas hulga hittide ilma teinud Rootsi bänd Secret Service. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles