Lüganuse kaotas ühe abivallavanema koha

Põhjarannik
Copy
Lüganuse vallavalitsus peab keskkonnaküsimusi nii oluliseks, et asendas spetsialisti koha nõuniku omaga, mis tähendab suuremat vastutust, aga ka rohkemat palka. Pildil on Kiviõli Keemiatööstuse põlevkivikarjäär.
Lüganuse vallavalitsus peab keskkonnaküsimusi nii oluliseks, et asendas spetsialisti koha nõuniku omaga, mis tähendab suuremat vastutust, aga ka rohkemat palka. Pildil on Kiviõli Keemiatööstuse põlevkivikarjäär. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Lüganuse kaotas ära pikka aega täitmata olnud haridus-, kultuuri- ja sotsiaalvaldkonna abivallavanema koha ning eelistab, et neid valdkondi veaksid nõunikud, mitte palgaline vallavalitsuse liige. 

Lüganuse vallavanem Viktor Rauam põhjendas ühest abivallavanemast loobumist sellega, et nn pehmetes valdkondades, mille alla kuuluvad haridus, kultuur, sport, noorsootöö ja sotsiaaltöö, on olemas nõunikud, kes peaksid oma valdkonna juhtimisega hakkama saama. Küll ei saa loobuda arendus- ja majanduspoole abivallavanemast, kuna seal on valdkond laiem ning abivallavanemal objekte, kus käia, palju. 

Abivallavanema vabanenud palgaraha läheb aga uute ametikohtade tööjõukulude katteks. Näiteks vahetati senine keskkonnaspetsialisti ametikoht keskkonnanõuniku oma vastu, mis tähendab ametnikule ligikaudu 300eurost palgatõusu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles