JUHTKIRI Mõjuvõimuga kauplemise lõhn

Põhjarannik
Copy
Pargi keskuse avamispäeval oli rahvast murdu.
Pargi keskuse avamispäeval oli rahvast murdu. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Reedel Jõhvis suurejooneliselt tööd alustanud Pargi keskuse avamisel olid platsis ka vallajuhid. Volikogu esimees Eduard East pidas kõne ja lõikas linti. Ka vallavanem Max Kaur oli platsis. 

Ometigi pole Kauri juhitav vallavalitsus siiani välja andnud Pargi keskuse kasutusluba. Iseenesest poleks selles midagi üllatavat, kui vallavalitsus annaks loogilise ja põhjendatud selgituse, miks ta seda teinud pole. Selle asemel on nii keskuse ehitajale kui ka ajakirjandusele antud ümmargusi ja sisutuid selgitusi. "Pingutame!", "See on formaalsus!" ja teised säärased kommentaarid jätavad nii vallavanemast kui ka vallavalitsusest pehmelt väljendudes pentsiku mulje. 

Küll aga võib sellise käitumise juures tunda mõjuvõimuga kauplemise lõhna. On ju teada, et selle keskuse rajamist vedanud projektijuht Allan Mänd taandus volikogus tänavu suvel Jõhvi võimuliidust. Kasutusloa väljaandmisega venitamist võibki muu hulgas tõlgendada kui hädist ja mõttetut kättemaksu. Või on see hoopiski profülaktiline signaali andmine teistele ettevõtjatele, et kohaliku võimuga tuleb ühes poliitilises paadis olla, muidu võivad tekkida probleemid?

Igatahes ei jäta praegune käitumine Jõhvi vallavalitsusest sugugi ettevõtlussõbraliku omavalitsuse muljet. Kiusatakse ettevõtet, kes on suutnud poolteise aastaga püstitada üle 20 miljoni euro maksma läinud 300 töökohaga hoone. Vallavalitsus ise pole sealsamas kõrval, Pargi keskuse ja kontserdimaja vahel, suutnud sama aja jooksul korraldada aga ühe kõnnitee ja väljaku ehitamist.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles