Üks Lüganuse vallavalitsuse liige ei välista koolijuhi vallandamise tühistamist

Gerli Romanovitš
, ajakirjanik
Copy
Kui hommikune meeleavaldus vallavalitsuse ees ei andnud tulemusi, siis õhtusel koosolekul suutis kogukond vallavalitsuse liikme arupärimistega nurka suruda ning teda meelt muutma panna.
Kui hommikune meeleavaldus vallavalitsuse ees ei andnud tulemusi, siis õhtusel koosolekul suutis kogukond vallavalitsuse liikme arupärimistega nurka suruda ning teda meelt muutma panna. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Neljapäeval õhtul toimunud koosolekul Kiviõli 1. keskkooli lastevanemate ja õpetajate küsimuste piiramisrõngas olnud Lüganuse vallavalitsuse liige Inno Naur sõnas, et ta kaalub direktori ametist vabastamise otsusest taganemist, kui õiguskantsler annab hinnangu, et direktor pole midagi valesti teinud.  

Naur lubas samuti, et õiguskantsleri sellise hinnangu korral, astub ta ise vallavalitsuse liikme kohtalt tagasi. Ta andis ka mõista, et vallavalitsuse otsus tuleks ümber vaadata juhul, kui õnnestuks vallavalitsuse ja Heidi Uustalu suhteid parandada. 

Inno Naur oli üks viiest vallavalitsuse liikmest, kes hääletas kolmapäeva hommikul Heidi Uustalu ametist vabastamise poolt. 

Kolmapäeva õhtul toimunud tulisel koosolekul pärisid lapsevanemad ja õpetajad Inno Naurilt, mis olid direktori vallandamise põhjused ning nõudsid väidetavate süütegude kohta tõendusmaterjali.

Muuhulgas kõlas koosolekul, et üheks Uustalu vallandamise põhjuseks toodud kuni 2015. aastani ametis olnud õiguskantsleri ja laste ombudsmani Indrek Tederi pöördumine koolijuhtide poole, kus paluti poliitiline agitatsioon koolist eemal hoida, ei ole enam aktuaalne. Pärast seda, kui valmisõiguse said ka 16aastased, andis õiguskantsler koos noorteorganisatsioonidega välja juhendi, mis muuhulgas ütleb, et lastel on õigus pärast koolitööd kasutada ruume ka poliitiliste ürituste korraldamiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles