NÄDALA KUJU − Heidi Uustalu

Põhjarannik
Copy
Heidi Uustalu.
Heidi Uustalu. Foto: Matti Kämärä

Lüganuse vallavõimude poolt Kiviõli 1. keskkooli direktori ametist tagandatud Heidi Uustalu on praegu Eesti avalikkuses kõige rohkem tähelepanu pälvinud endine koolijuht.

Kuigi täpsem oleks öelda ajutiselt ametist kõrvaldatud, sest sellist ulatuslikku toetust pole varem kellelegi tema kolleegidest osaks saanud ja see peab viima selleni, et Kiviõli koolipere saab oma armastatud direktori tagasi. Kui see nii ei lähe, siis on ühiskonnas midagi põhjalikult rikkis.  

Selline võimas ja väga erinevatelt tasanditelt tulev toetus ei saa olla ühe erakonna operatsioon, nagu tema tagandamisotsuse teinud vallajuhid hädiselt ja paranoiliselt räägivad. 

Niisuguse toetuse on Heidi Uustalu seniste aastakümnetega Kiviõli koolis ausalt välja teeninud. Inimestelt, kes on olnud tema õpilased, nende vanemad, kolleegid, teavad teda kogukonnas tehtu põhjal või on muidu ebaõiglust mittesallivad inimesed. Lüganuse praeguste vallajuhtide mõttemaailma selline asi ei mahu. Sellest ka eriline õelus nii Heidi Uustalu kui tema toetajate vastu. Õelate au ei õitse aga kaua. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles