Svetlana Loginova − krimiajakirjanikust kriminullide autoriks

Teet Korsten
Copy
Svetlana Loginova: "Olen korranud, kordan ja jään kordama, et kriminaalid olid, on ja jäävad olema. Ainus asi on, et see maailm on muutunud tsiviliseeritumaks ja raha, mis on verisel teel omandatud, peab nüüd pesema."
Svetlana Loginova: "Olen korranud, kordan ja jään kordama, et kriminaalid olid, on ja jäävad olema. Ainus asi on, et see maailm on muutunud tsiviliseeritumaks ja raha, mis on verisel teel omandatud, peab nüüd pesema." Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Omaaegsete dokumentaalmenukite "Bandiitlik Ida-Virumaa" ja "Kuritegelik Eesti" autoril Svetlana Loginoval ilmus mullu suvel ühes Moskva kirjastuses tema esimene kriminull. Teraval ja teravmeelsel autoril on aga juba järgmine soolas. See annab põhjuse meenutada olnut ja rääkida olevast naisega, kellele enamik kohalikke allilmaliidreid on end avanud.

Teilt ilmus äsja Moskva kirjastuses Rodina raamat "Черная вдова" ("Must lesk"). Kas võite mõne lausega rääkida, millest see kõneleb? 

Raamat räägib noorest naisest, kes on sündinud ühes Balti riigis ja elas hiljem pikemat aega Piiteris. Peategelane abiellub sõjaväe katselenduriga, emigreerub USAsse ja kui mees hukkub, saab ta soliidse summa kindlustusraha. Tol hetkel eksisteerib veel N. Liit ja sinna pole tal plaanis naasta. Naine järeldab, et USAs võib elada küll ja isegi väga hästi võib elada, aga tingimusel, et abikaasa kindlustab sind rahaliselt. Aga kust selliseid mehi leida? Ja nõnda satub peategelane kurjale teele: ta abiellub ja mõne aja pärast tema järjekordne mees hukkub. Nagu hiljem selgub, aitab teda kogu ses "äris" üks kindlustuskompanii esindaja. Naine vahetab USAd mööda liikudes elukohti, muudab nimesid. Ja kompanii esindaja aitab teda kõikjal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles