KÜSITLUS Kas pelgate koroonaviirust?

Põhjarannik
Copy
Medtöötajad uurimas Hiinas Wuhanis Hankou haiglas koroonaviiruse kahtlusega patsienti.
Medtöötajad uurimas Hiinas Wuhanis Hankou haiglas koroonaviiruse kahtlusega patsienti. Foto: SCANPIX

Hiinast alguse saanud koroonaviirus on nõudnud üle 100 inimelu ja jõudnud vähemalt 16 riiki, teiste hulgas Prantsusmaale ja Saksamaale. Viirus võib jõuda ka Eestisse.

Foto: Peeter Lilleväli

Viktor Lazonen:

Me elame Hiinast kaugel. Muidugi võidakse viirus meile siia ka sisse tuua ning olukord teeb mõnevõrra muret − tagajärjed pidavat hirmsad olema. Rohkem muretsen aga oma lähedaste ja lapselaste pärast. Eelkõige peab riik profülaktikameetmeid rakendama. Põhiline on infol silma peal hoida ning sellest olenevalt ka meetmeid rakendada − kui see viirus meieni jõuab, siis panen ka maski ette.

Foto: Peeter Lilleväli

Ljubov Kudrjavtseva:

Pelgan isegi tavalist grippi. Püüan suure hulga inimeste kogunemise kohtadest võimalust mööda hoiduda ning massiüritustel ja poodides ei käi. Polikliinikus käin maskiga, see on mul alati kotis kaasas. Seda võib ka perearstilt küsida − küll ta annab.

Foto: Peeter Lilleväli

Juri Blinov: 

Ei pelga. Seni pole mul mööda haiglaid joosta tulnud, ainult hambaarsti juures olen käinud − ja teda ma kardan. Kui aga tõsiselt rääkida, siis koroonaviirusest räägitakse ja kirjutatakse palju, kuid meil pole ju regioon, kus palju hiinlasi käiks. Väike hirm on küll, kuid arvan, et meieni see viirus jõuda ei tohiks. Kui rääkida profülaktikast, siis lennujaamades tasuks väga põhjalikku kontrolli teha, võib-olla isegi võtta kasutusele spetsiaalne ankeet, et teha kindlaks, kas reisija on potentsiaalselt ohtlikke regioone külastanud.

Foto: Peeter Lilleväli

Olga Milovanova:

Pelgan küll. Elan koos väikeste lastega ning isegi tavaline gripiviirus on ohtlik. Profülaktika on meil hea: sööme iga päev sibulat ja küüslauku, massiüritustel ei käi ning väldime üleüldse rahvarohkeid kohti − poeski käin üksi.

Foto: Peeter Lilleväli

Vladimir Jefimov:

Hoian uudistel silma peal ning arvestades seda, kui kiiresti see viirus mööda maailma levib, siis meeldiv see just pole. Loodan, et vaktsiin leiutatakse kiiresti. Kuuldavasti ei pidavat marlimaskid selle viiruse eest kaitsma, seega pole kätepesu samuti mingi imerohi. Ma olen endine kaevur ning ehk on abi söefiltriga kaevurimaskist? Haige olla ei taha keegi − kui elu sunnib, siis panen maski ette.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles