Ahti Asmann: põlevkivitööstust oleks rumal ennaktempos välja suretada

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Ahti Asmann on Kohtla-Järvel asuva Petroteri õlitehase katusel koos riigikogu rahanduskomisjoni esimehe Aivar Kokaga, kel on oluline mõju otsuse tegemisel, kas riik panustab kavandatavasse eelrafineerimistehasesse või mitte.
Ahti Asmann on Kohtla-Järvel asuva Petroteri õlitehase katusel koos riigikogu rahanduskomisjoni esimehe Aivar Kokaga, kel on oluline mõju otsuse tegemisel, kas riik panustab kavandatavasse eelrafineerimistehasesse või mitte. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Riigi katsed viimased 10-15 aasta jooksul Ida-Virumaa majandusarengut mitmekesistada ja tugevdada pole Viru Keemia Grupi juhatuse esimehe Ahti Asmanni hinnangul märkimisväärset vilja kandnud. Seetõttu poleks Eestil mõistlik ennaktempos põlevkivitööstust välja suretada, vaid panustada koos ettevõtjatega sellesse, et panna põlevkivi senisest veelgi rohkem ühiskonna huve teenima. 

Millisena näeb Viru Keemia Grupp oma tulevikku, arvestades, et Euroopa Liidus on kliimapoliitika muutunud üha karmimaks? 

See sõltub suuresti sellest, millised on Eesti riigi eesmärgid.  Kui öeldakse, et näiteks põlevkivitööstus tuleb lõpetada 2030. aastaks, siis tuleks pigem rääkida sellest, kuidas kompenseerida investorile mahavisatud investeeringud. Näiteks Saksamaal saavad söetöösturid kompensatsiooni, kuna tööstusharu suletakse ennaktempos ja investeeringud ei jõua end tagasi teenida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles