JUHTKIRI Toetagem üksteist!

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli/ Põhjarannik

Praeguse koroonaviiruse levikuga kaasneva ebakindluse ja teadmatuse juures, mis edasi saab, on eriti oluline üksteise toetamine ja abistamine. 

Eriti oluline on see nende inimeste puhul, kes on koroonaviirusesse nakatunud või olnud nendega lähedalt seotud ja seetõttu samuti samal ajal nii hirmul kui teadmatuses, kas ka nemad on nakatunud või mitte.

Täiesti väär oleks mingilgi määral neile inimestele midagi ette heita. Eriti veel olukorras, kus terviseamet on andnud teada, et kõigile võimalikele nakatunutele pole lihtsalt meelerahu tagamiseks testide tegemine jõukohane ega mõistlik ning põhitähelepanu keskendub eelkõige riskirühmadele. Närvilisust, stressi ja üleelamisi on niigi palju. 

Praeguses staadiumis võib olla pahaaimamatult nakatunud suur hulk inimesi. Nad pole millegagi teeninud hukkamõistu. Nende inimeste sekka võivad väga kergelt sattuda ka need, kes praegu ennastsalgavalt hoolitsevad selle eest, et teistel kujunenud kriisi üleelamine võimalikult väikeste tagasilöökidega kulgeks: meditsiinitöötajad, sotsiaaltöötajad, korrakaitsjad, kaupluste töötajad, lasteaiatöötajad ja veel väga paljude elualade esindajad. 

Ootamatult kaela sadanud uue reaalsusega kohanemine nõuab aega ja harjutamist. Ebakindlust tuleviku suhtes on niigi palju nii tervise kui majandusliku kindluse pärast. Toetagem rohkem üksteist, et üheskoos sellest hullust ajast läbi tulla!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles