Kohtla-Järve volikogu esimehel tuvastati koroonaviirus, linnavalitsus on kinni, töötajad on karantiinis (11)

Copy
Kohtla-Järve  linnapea Ljudmila Jantšenko ja linnavolikogu esimees Riina Ivanova troonivad 4320eurose kuutasuga Ida-Virumaa omavalitsusjuhtide palgaedetabeli tipus, abilinnapea Deniss Veršinin  ei jää 3780 euroga neist palju maha.
Kohtla-Järve linnapea Ljudmila Jantšenko ja linnavolikogu esimees Riina Ivanova troonivad 4320eurose kuutasuga Ida-Virumaa omavalitsusjuhtide palgaedetabeli tipus, abilinnapea Deniss Veršinin ei jää 3780 euroga neist palju maha. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Neljapäeval tuvastati koroonaviirus Kohtla-Järve linnavolikogu esimehel Riina Ivanoval; pärast selle teatavaks saamist läks linnavalitsuse hoone kinni ja paarkümmend töötajat on kaks nädalat karantiinis.

Ivanova tundis end halvasti teisipäeval ja arsti soovitusel tehti kolmapäeval talle ka koroonaviiruse test, mis osutus positiivseks. 

Linnapea Ljudmila Jantšenko sõnul otsustati seejärel linnavalitsuse hoone täielikult sulgeda kuni 17. aprililini ja kõiki küsimusi hakatakse lahendama vaid telefoni ja veebi teel. 

"Me kutsusime firma, kes alustab reedel kõigi linnavalitsuse ruumide desinfitseerimist," ütles ta lisades, et kõik linnavalitsuse paarkümmend töötajat, kes puutusid nakatunuga kokku ja ka nende pereliikmed, peavad jääma 14 päevaks kodusesse karantiini. 

Linnapea tunnistas, et kõiki küsimusi kaugjuhtimise teel lahendada on keeruline. "Kuid variante pole - tuleb kohaneda või lükata osa tähtsaid asju tulevikku."

 “Enesetunne on hea, mingeid sümptomeid ei ole,” ütles Riina Ivanova neljapäeval.

Perearsti poole pöörduma ajendas teda ööl vastu teisipäeva tekkinud õhupuudus.

“Tegin akna lahti, sest hingata oli raske, õhku ei jätkunud,” rääkis Ivanova. “Järgmisel päeval helistasin perearstile, kes suunas mu kõigepealt röntgenisse, kus midagi ei leitud. Ka mind kuulates ei leidnud arst midagi kahtlast, ent andis igaks juhuks saatekirja koroonaviiruse testimiseks.”

Ivanova märkis, et positiivne tulemus oli talle üllatav, sest peale hootise õhupuuduse ei tunne ta endal midagi viga olevat: “Pole palavikku, köha, nohu ega nõrkust.”

Kust viirus võis külge hakata, ei oska Ivanova arvata.

“Linnas ringi sõites olen küll mõnel korral kinni pidanud, et paluda kogunenud seltskondadel laiali minna, aga vahemaa nendega oli vähemalt kuus-seitse meetrit, nii et sealt nakkuse saamine pole tõenäoline. Kahe nädala jooksul olen kolmel korral toidupoes käinud, võibolla sealt,” arutles ta.

Kõigi temaga kontaktis olnud inimeste nimekirja – kokku veerandsada inimest -on Riina Ivanova terviseametile edastanud ja kõiki neid ka ise telefonitsi teavitanud.

“Ka nemad peavad ju koos pereliikmetega nüüd 14 päeva karantiinis olema. Testima neid praegu ei hakata, küll aga peavad nad sümptomite tekkides perearstiga ühendust võtma ja temalt testimiseks saatekirja küsima,” selgitas ta.

Kuni enesetunne on hea, kavatseb Ivanova kodus tööd edasi teha. Kordusproov võetakse temalt kahe nädala pärast.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles