Veebi kolinud huviharidus toob koolipäeva vaheldust

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Toila muusika- ja kunstikooli kitarriõpetaja Diana Veisner oli pildi jaoks nõus kolima kitarri ja kahe arvutiga (üks noodi, teine õpilase jaoks) õue, et viia seal läbi videotund, nii et fotograaf saaks nõutud sotsiaalset distantsi hoides oma tööd teha. Videotunde peab Veisner kõige tõhusamaks kaugõppe viisiks, sest nii saab reaalajas tagasisidet anda ja vigu parandada. "Enamik lapsi on videotundide üle pigem rõõmsad ja üks lapsevanem ütles, et see on kõige sisukam tund nädalas üldse. Ongi reaalselt, sest õpetaja ja õpilane on üks ühele tunnis, mis siis, et õpilase õde või vend vahepeal lehvitab ja oma laps käib mõnikord segamas. Lastevanemad on õnnelikud, et ei pea ise last torkima, et hakaku nüüd harjutama, sest videotunnis peab seda kokkulepitud kellaajal tegema."
Toila muusika- ja kunstikooli kitarriõpetaja Diana Veisner oli pildi jaoks nõus kolima kitarri ja kahe arvutiga (üks noodi, teine õpilase jaoks) õue, et viia seal läbi videotund, nii et fotograaf saaks nõutud sotsiaalset distantsi hoides oma tööd teha. Videotunde peab Veisner kõige tõhusamaks kaugõppe viisiks, sest nii saab reaalajas tagasisidet anda ja vigu parandada. "Enamik lapsi on videotundide üle pigem rõõmsad ja üks lapsevanem ütles, et see on kõige sisukam tund nädalas üldse. Ongi reaalselt, sest õpetaja ja õpilane on üks ühele tunnis, mis siis, et õpilase õde või vend vahepeal lehvitab ja oma laps käib mõnikord segamas. Lastevanemad on õnnelikud, et ei pea ise last torkima, et hakaku nüüd harjutama, sest videotunnis peab seda kokkulepitud kellaajal tegema." Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

Kas huvikoolid tegutsevad eriolukorra tingimustes täie raua või poole vinnaga? Üks on kindel: kõik püüavad kohaneda uute oludega ja laste huvi elus hoida.

Ehkki Kiviõli kunstide koolis eriolukorra ajal lastelt osalustasu ei küsita, toimub õppetöö täie hooga, lihtsalt teises vormis.

"Väga populaarsed on videotunnid Messengeri ja Skype`i teel. Näiteks kunstiõpetajad kasutavad Stuudiumit ja saadavad selle kaudu ülesandeid. Kasutame kõikvõimalikke meetodeid, mis sobivad lastele ja vanematele," selgitas Kiviõli kunstide kooli õppealajuhataja Kaarin Aamer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles