JUHTKIRI Jõhvi kool halbade valikute ees

Põhjarannik
Copy
Jõhvi uue põhikooli uue hoone kavand.
Jõhvi uue põhikooli uue hoone kavand. Foto: Eskiis.

Jõhvi põhikooli uue hoone ehitusega seoses pidi koolipere praegusest majast välja kolima juba eelmisel suvel, ent kuna arhitektuurikonkurss esimesel katsel ebaõnnestus ning projekteerimishanke ettevalmistamine nõudis seejärel samuti arvatust rohkem aega, jäi kõik ka käesolevaks õppeaastaks endistviisi. 

Jõhvi vallavalitsusel oli kogu aeg kindel teadmine, et ajutine pind Jõhvi põhikooli õpilastele on olemas: kasutuseta seisev kutseõppekeskuse A-korpus, mis pakkus peavarju ka vene põhikooli perele nende maja renoveerimise ajal.

2018. aasta sügisel kolis vene põhikool oma uutesse ruumidesse ning uue maja ehitust ootaval Jõhvi põhikoolil polnud põhjust muret tunda, olid ju vene põhikooli ajast sinna jäänud ka õppetööks kohandatud ruumid. Kuid plaanid jäid toppama ja kivihoone seisma ning suures osas kütmata hoones võtsid võimust tervisele ohtlikud hallitusseened.

Nüüd on vallal tarvis kiiresti leida alternatiivseid lahendusi, ent aina enam saab selgeks, et head väljapääsu olukorrast pole. Jõhvis ei ole lihtsalt sellist hoonet, kuhu ligi 600 inimest ära mahutada ja mis pealegi sobiks ka õppetööks. Üks võimalus on muidugi kaaluda seent täis hoones tõrje tegemist, kuid selle töö mõttekus ja efektiivsus on küsitav. 

Seega on suur tõenäosus, et Jõhvi põhikoolil tuleb oma õppetööd lõpuks paratamatult killustada mitme maja vahel, halvemal juhul võib kõne alla tulla ka õppetöö kahes vahetuses, mis omakorda teeb keeruliseks huvihariduse korraldamise vallas. Loole lisab tumedaid toone asjaolu, et selline ajutine õppetöö kestab halvimal juhul kaks õppeaastat, kuni 2022. aasta kevadeni.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles