Koroonaviiruse tõttu suri Ida-Virumaal kuues inimene, uusi haigusjuhte lisandus ööpäevaga neli

Põhjarannik
Copy
Ida-Viru keskhaigla.
Ida-Viru keskhaigla. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ida-Viru keskhaiglas suri koroonaviiruse tõttu 91aastane naine, viimase ööpäeva jooksul diagnoositi maakonnas neli uut haigusjuhtu. 

Ida-Virumaal on koroonaviiruse tõttu surnud kuus inimest, neist kolm sel nädalal. 

Alates epideemia algusest on maakonnas koroonaviirus tuvastatud 94 inimesel.  Viimase ööpäeva jooksul laekunud 123 testi tulemustest olid positiivsed neli. 

Terviseameti Ida regionaalosakonna juhataja Marje Muusikus sõnas, et uued nakatunud tulid teadaolevatest kolletest: kas pereringist või töökaaslastelt, kel oli juba varem koroonaviirus diagnoositud. Uusi haiguskoldeid pole tema sõnul sel nädalal Ida-Virumaal tuvastatud. 

Muusikus ei soovinud üksikasjalikumalt avaldada, milliste omavalitsuste elanikud sel nädalal lisandunud uued nakatunud on, kuid märkis, et valdavalt on tegu Kohtla-Järvel või selle lähipiirkonnas elavate inimestega. 

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1576 COVID-19 viiruse testi, millest 1,6 protsenti ehk 25 proovi osutusid positiivseks. Kokku on Eestis tänaseks tehtud 37 594 uut testi, nendest 1459 ehk 3,9 protsenti on osutunud positiivseks.

17. aprilli hommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 129 inimest, kellest 11 on juhitaval hingamisel. Haiglatest on välja kirjutatud 145 inimest. Viimase ööpäeva jooksul suri Eestis COVID-19 tõttu Ida-Viru keskhaiglas ravil olnud 91aastane naine ja Põhja-Eesti regionaalhaiglas ravil olnud 77aastane mees. Kokku on Eestis koroonaviiruse tõttu surnud 38 inimest.

Kõige rohkem positiivseid teste laekus rahvastikuregistri andmete järgi Harjumaal (9) ja Saaremaal (6). Järgnesid Tartumaa ja Ida-Virumaa, kus oli neli uut positiivset testi. Tänase seisuga on enim nakatunuid jätkuvalt vanusegrupis 20-24 (28%), järgnevad vanusegrupp 35-39 (16%) ja vanusegrupp 65-69 (12%). Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart<http://www.terviseamet.ee/koroonakaart>.

Terviseamet tuletab meelde, et SARS-cov-2 viirus levib ka neile, kes riskirühma ei kuulu. Ligi kolmandiku viimase ööpäeva positiivsetest testidest andsid inimesed vanuses 20-29, 16. aprillil moodustasid enam kui veerandi positiivsetest vanuserühma 15-24 eluaastat kuuluvad testitud. Seega on kõigil inimestel väga oluline vältida kontakte ja jälgida hügieenireegleid.

Riigis välja kuulutatud eriolukorra tõttu kehtib esialgu 1. maini kõigis sotsiaalhoolekandeasutustes, haiglates ja kinnipidamisasutustes külastuskeeld. COVID-19 nakkuse leviku takistamiseks peatati plaaniline ravi väljaspool riiklikku haiglavõrku. Eraraviasutused ja hambaravikliinikud jätkavad ainult vältimatu abi pakkumist. Plaaniline ravitegevus peatati, et tõkestada nakkuse levikut ning hoida kokku isikukaitsevahendeid. Juba alustatud plaanilise ravi lõpuleviimise otsustab arst koos patsiendiga, hinnates iga üksikut juhtu. Lõpuni peab viima plaanilised tegevused, mille katkestamine seaks ohtu inimese tervise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles