Ida-Virumaal pole sel nädalal uusi nakkuskoldeid avastatud

Erik Gamzejev
Copy
Marje Muusikuse sõnul on viimastel nädalatel Ida-Virumaal tehtud varasemast märgatavalt rohkem koroonateste.
Marje Muusikuse sõnul on viimastel nädalatel Ida-Virumaal tehtud varasemast märgatavalt rohkem koroonateste. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Virumaal on sel nädalal koroonaviirus diagnoositud küll ligemale paarikümnel inimesel, kuid samas polnud laupäevase seisuga ilmsiks tulnud uusi nakkuskoldeid.

Laupäeva  hommikul teatas terviseamet ühest uuest positiivsest proovist Ida-Virumaal, reedel neljast, neljapäeval kuuest, kolmapäeval viiest ja teisipäeval kahest. Nakatunute arv ulatus laupäevaks maakonnas 95 inimeseni, surnud on kuus inimest, neist kolm sel nädalal. 

Positiivsed proovid tulevad loogilisest ringist 

"Kahju, et positiivseid proove ikka tuleb, aga epidemioloogilisest seisukohast on hea, et pole olnud uusi koldeid," ütles terviseameti Ida regionaalosakonna juhataja Marje Muusikus. "Haigestunud inimeste pereliikmed ja töökaaslased võivad paratamatult nakatuda. Enne kui inimene oma positiivsest proovist teada saab, jõuab ta enamasti ikka ka teistega kokku puutuda. Kui haigestub juba kaks pereliiget, siis on ka suurem see inimeste ring, kes võisid eelnevatel päevadel neilt nakkuse saada. Samas ei ole sugugi kõik pereliikmed haigestunud. Palju sõltub sellest, millises faasis nakatumine avastatakse."

Vanglateenistus teatas neljapäeva õhtul, et koroonaviirusesse haigestus üks Viru vangla ametnik, kes oli viimati töökohal 27. märtsil ja pärast seda kodutööl. Ka tema nakatus Muusikuse sõnul pereliikme kaudu ja on olnud isolatsioonis. 

Muusikuse sõnul on kõik selle nädala uued haigusjuhtumid tulnud loogilisest ringist. "Ma ei oska öelda, kas see nii ka jääb, aga terve nädala jooksul ei ole ühtegi päris uut kollet Ida-Virumaal avastatud," sõnas Muusikus reede lõuna ajal.

Jõhvi hooldekodus olid kõik proovid negatiivsed 

Käesoleva nädala esimese nelja päeva jooksul tehti Ida-Virumaal ligemale 700 koroonaviiruse testi. "Asutustes tehtud laustestimistest on õnneks tulnud nulliringid," sõnas ta. 

Muu hulgas toimus laustestimine ka Jõhvi hooldekodus. "Tahtsime kontrollida, kuna seal käib tööl palju inimesi ka Kohtla-Järvelt, kus on mitmeid nakkuskoldeid. Aga kõikide hoolealuste ja töötajate proovid olid negatiivsed," ütles Muusikus, lisades, et testimiste arv on Ida-Virumaal tublisti kasvanud ja ka perearstid on varasemast rohkem inimesi testimisele saatnud.  

Laupäeva hommikuse seisuga oli Ida-Virumaal tehtud 3710 koroonaviiruse testi, millest postiivne tulemus oli 2,6 protsendil.  

"Hea meel on, et esimesed haigestunud on juba terveks saanud. Neid on juba üle kümne," ütles Muusikus.   

Harjumaalt tuli ööpäevaga 33 positiivset testi

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2 018 COVID-19 viiruse testi, millest 2,6 protsenti ehk 53 proovi osutusid positiivseks. Kokku on Eestis tänaseks tehtud 39 605 uut testi, nendest 1 512 ehk 3,8 protsenti on osutunud positiivseks.

18. aprilli hommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 122 inimest, kellest 11 on juhitaval hingamisel. Haiglatest on väljakirjutatud 162 inimest. Uusi surmajuhte ööpäeva jooksul ei lisandunud. Kokku on Eestis koroonaviiruse tõttu surnud 38 inimest.

Kõige rohkem positiivseid teste laekus rahvastikuregistri andmete järgi Harjumaal (33).  Saaremaal, Tartumaal ja Pärnumaal lisandus igas ühes 4 positiivset testi. Ida-Virumaa, Hiiumaal, Raplamaal ja Viljandimaal lisandus 1 positiivne tulemus. 4 positiivset tulemust olid määratlemata elukohaga. Tänase seisuga on enim nakatunuid jätkuvalt vanusegrupis 55-59 (11%), järgnevad vanusegrupp 45-49 (10%) ja vanusegrupp 50-54 (10%). Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Seoses riigis välja kuulutatud eriolukorraga kehtib esialgu 1. maini kõigis sotsiaalhoolekande-asutustes, haiglates ja kinnipidamisasutustes külastuskeeld.

Lisainfot leiab terviseameti temaatiliselt kodulehelt www.terviseamet.ee/uuskoroonaviirus ja Terviseameti Facebookist. Eriolukorda puudutavatele küsimustele leiab vastused valitsuse kodulehelt www.valitsus.ee/et/eriolukord#KKK

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles