Ööpäevaga Ida-Virumaal uusi koroonanahaigeid ei tuvastatud, haiglas suri üks inimene

Põhjarannik
Copy
Ida-Viru keskhaigla.
Ida-Viru keskhaigla. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Viimase ööpäeva jooksul laekunud testide põhjal Ida-Virumaal ühtegi uut koroonaviirusesse nakatunut ei tuvastatud, kuid ka analüüsitud proovide arv oli tavapärasest väiksem. 

Ida-Viru keskhaiglas suri 86aastane mees, kes on seitsmes koroonaviiruse ohver maakonnas. Sel nädalal on surnud neli inimest. 

Ida-Virumaal on koroonaviirus diagnoositud 95 inimesel, neist 17 inimese positiivsed proovid selgusid sel nädalal, kellest enamik on Kohtla-Järve ja selle naabruses olevate omavalitsuste elanikud. 

Haigestunute koguarvult on Ida-Virumaa pärast Saaremaad ja Harjumaad, kus mõlemas on tuvastatud 520 elaniku nakatumine, maakondade võrdluses kolmandal kohal. 

10 000 elaniku kohta on Ida-Virumaal nakatunuid 7. Selle suhtarvu põhjal on Ida-Virumaast peale Saaremaa ja Harjumaa eespool ka Võrumaa, Pärnumaa ja Hiiumaa. 

Kuigi viimase ööpäeva jooksul terviseameti teatel maakonnas ühtegi uut nakatunut ei lisandunud, oli tavapärasest väiksem ka laekunud testide tulemuste arv. Kui sel nädalal on igal päeval tulnud ligikaudu 150 testi tulemused, siis viimase ööpäeva jooksul laekusid vaid 31 testi tulemused.

Alates epideemia algusest on Ida-Virumaal tehtud 3741 koroonaviiruse testi, millest positiivseks on osutunud 95 ehk 2,5 protsenti. 

Terviseameti Ida regionaalosakonna juhataja Marje Muusikus rääkis reedel Põhjarannikule, et sel nädalal ei ole Ida-Virumaal uusi nakkuskoldeid avastatud ja kõik uued nakakunud on tulnud juba varem haigestunute lähiringist. "Kahju, et positiivseid proove ikka tuleb, aga epidemioloogilisest seisukohast on hea, et pole olnud uusi koldeid," ütles Muusikus. "Haigestunud inimeste pereliikmed ja töökaaslased võivad paratamatult nakatuda. Enne kui inimene oma positiivsest proovist teada saab, jõuab ta enamasti ikka ka teistega kokku puutuda." 

Eestis lisandus ööpäevaga 16 positiivset COVID-19 analüüsi 

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 730 COVID-19 viiruse testi, millest 2,2 protsenti ehk 16 proovi osutusid positiivseks. Kokku on Eestis tänaseks tehtud 40 333 esmast testi, nendest 1528 ehk 3,8 protsenti on osutunud positiivseks.

19. aprilli hommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 125 inimest, kellest 10 on juhitaval hingamisel. Haiglatest on välja kirjutatud 164 inimest.

Viimase ööpäeva jooksul suri Eestis COVID-19 tõttu Ida-Viru keskhaiglas ravil viibinud 86aastane mees ja Kuressaare haiglas ravil olnud 83aastane mees. Kokku on Eestis koroonaviiruse tõttu surnud 40 inimest.

Kõige rohkem positiivseid teste laekus rahvastikuregistri andmete järgi Harjumaal (6) ja Võrumaal (5). Saaremaal lisandus 2 ja Viljandimaal 1 positiivne testi tulemus.  2 positiivset tulemust olid määratlemata elukohaga.

Maakondade lõikes on nüüd sama palju positiivseid esmaseid teste Harju maakonnas ja Saare maakonnas (520). Suurusjärgult järgmisel kohal on Ida-Viru maakond (95). Tartu maakonnas (94) ja Pärnu maakonnas (92) on peaaegu sama palju positiivseid esmaseid teste.

Vanusegruppide lõikes on endiselt kõige rohkem positiivseid esmaseid teste keskealiste seas. Ööpäeva jooksul pilt ei muutunud. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Riigis välja kuulutatud eriolukorra tõttu kehtib esialgu 1. maini kõigis sotsiaalhoolekandeasutustes, haiglates ja kinnipidamisasutustes külastuskeeld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles