Ida-Virumaal on jäänud ainus aktiivne koroonaviiruse kolle veel Kiviõlisse

Erik Gamzejev
Copy
Kiviõlis ja selle lähipiirkonnas on viimase seitsme päeva jooksul tuvastatud 25 koroonaviirusesse nakatunut.
Kiviõlis ja selle lähipiirkonnas on viimase seitsme päeva jooksul tuvastatud 25 koroonaviirusesse nakatunut. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ida-Virumaal oli kolmapäevase seisuga ainus aktiivne koroonaviiruse kolle veel Kiviõlis, kus eelmisel nädalal ühest suguvõsast vallandunud puhangust on haigus tuvastatud 25 inimesel. 

Teisipäeva hommikul teatas terviseamet kuuest uuest nakatunust Kiviõlis ja kolmapäeval veel ühest. Kokku laekusid kolmapäeval Ida-Virumaal 150 testi tulemused.  

Terviseameti Ida regionaalosakonna juhataja Marje Muusikuse sõnul on kõik sel nädalal Ida-Virumaal tuvastatud nakatunud olnud seotud Kiviõlis selle suguvõsaga, kust vallandus koroonapuhang. 

Kuigi kolmapäeval diagnoositi viirus vaid ühel inimesel, on Muusikuse sõnul siiski veel vara öelda, et Kiviõli haiguspuhang oleks raugemas. "Kuna sealt suguvõsast jõudis viirus ka lasteaeda ühele töötajale, kes oli lähikontaktis kolleegidega, siis võib nendelt positiivseid proove tulla. Aga me muidugi loodame, et kõik need inimesed võtavad karantiinis olemist tõsiselt ega nakatu või kui see peaks mõnega neist juhtuma, siis ei nakata nad omakorda lähikondseid," ütles ta. 

Osa lasteaiatöötajaid on testitud ja saanud negatiivse tulemuse. Samas märgib Muusikus, et ka need inimesed, kel varakult tehtud test on olnud negatiivne, peavad jääma valvsaks, sest esimene test ei pruugi haigestumist näidata. "Kõigil lähikontaktsetel tuleb ikkagi kaks nädalat oma tervist jälgida ja vajaduse korral enne tööle asumist uuesti test teha."

Marje Muusikuse sõnul on Kiviõli piirkond praeguseks jäänud ainsaks aktiivseks viirusekoldeks Ida-Virumaal. Mujalt pole positiivseid proove tulnud juba rohkem kui nädal aega. Teistes Ida-Virumaa piirkondades varem tuvastatud haigusjuhtumid võib Muusikuse sõnul varsti lõpetatuks pidada. "Loodetavasti ei tule sealt uusi juhtumeid," lisas ta. 

Näiteks Jõhvis on kõik seitse inimest, kellel koroonaviirus tuvastati, nüüdseks terveks saanud, Kohtla-Järvel on viimased tervenemas. 

Alates epideemia algusest on Ida-Virumaal tehtud 4824 koroonaviiruse testi, millest on positiivseks osutunud 122 ehk 2,5 protsenti. 

Teiste seas testiti hiljuti kõiki Narva Transi jalgpallureid ja treenereid, neil kõigil olid testid negatiivsed. Et meistriliiga klubidele on kavas lähemal ajal anda luba ühistreeningute alustamiseks, siis oli Muusikuse sõnul oluline meeskonna liikmeid testida, kuna nad puutuvad nii platsil kui riietusruumides omavahel tihedalt kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles