Kirglikust malesõbrast uudisteküti partiid said mängitud

Põhjarannik
Copy
Leonid Belov istub 2016. aasta jaanuaris Narva kesklinnas malelaua taga, mille teisel pool on samas linnas sündinud Eesti malelegendi Paul Kerese kuju.
Leonid Belov istub 2016. aasta jaanuaris Narva kesklinnas malelaua taga, mille teisel pool on samas linnas sündinud Eesti malelegendi Paul Kerese kuju. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Esmaspäeval suri 74aastasena Leonid Belov − kirglik malesõber ja hingelt uudistekütt, kes tegutses Narvas reporterina üle 30 aasta. 

Pöördeliste 1990ndate alguses sai temast Põhjaranniku ajakirjanik, kes tõi kümne aasta jooksul Ida-Virumaa lugejateni tuhandeid uudiseid Narvast. Leonid oli loomult ehtne uudishimulik reporter, kes kajastas põhiliselt krimi- ja sporditeemasid. Ajal, mil internet polnud veel laiemalt kasutuses, talletus just tema lugude kaudu ajalukku Narva tollane spordielu, mida ta tundis läbi ja lõhki. 

Põhjaranniku toimetuse inimesed mäletavad siiani tema siirast rõõmsat meelt ja nakatavat naeru. Mitmed tema värvikad ütlemised on siseringis käibel tänaseni.  

Leonidi eriliseks kireks oli male. Ta kuulus ka ise aastaid Paul Kerese sünnilinna tugevamate maletajate sekka.  Loodetavasti on tal pilve piiril malenupud ja ruuduline laud ning palju põnevaid vastaseid läheduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles