Uus abivallavanem Maris Toomel tahab taastada jõhvilaste usaldust vallavõimu vastu

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Maris Toomel usub, et uus koalitsioon suudab järgmiste valimisteni Jõhvis ausalt ja läbipaistvalt valitseda.
Maris Toomel usub, et uus koalitsioon suudab järgmiste valimisteni Jõhvis ausalt ja läbipaistvalt valitseda. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jõhvi uuel abivallavanemal Maris Toomelil on vallavalitsuses kõige laiem põld harida. Kuigi ise pedagoog, jäävad tema õlule lisaks haridusele sotsiaal-, kultuuri-, spordi- ja noorsooküsimused. Ise paneb ta praegu enim rõhku hariduse valdkonnale, eelkõige sellele, kuidas uuest õppeaastast hakkab tööle Jõhvi põhikool, mille uut maja kohe ehitama hakatakse ning mille kolimise ümber käisid poliitilised kemplused veel jaanipäeva eelgi. 

Arvestades jõudude vahekorda volikogus, pidi see nõudma üksjagu julgust võtta vastu otsus lahkuda Ida-Viru haridusklastri juhi kohalt ning tulla vallavalitsusse. Kui lihtsalt see otsus sündis?

Ühest küljest kergelt, teisest aga raskelt. Kergelt tuli ta seetõttu, et kui ma aastaid tagasi otsustasin poliitikasse tulla, siis oligi mu eesmärk eelkõige parandada hariduse valdkonda Jõhvis. Raske oli see otsus, arvestades sedasama jõudude vahekorda ja ebastabiilset volikogu läbi aastate. Aga mulle oleks tundunud see loobumisena, kui oleksin öelnud, et ma ei tule sellesse ametisse just sellepärast, et äkki ma kolme kuu pärast ei ole enam abivallavanem.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles