Kohtla-Järvel korjatakse batuudid mänguväljakult ära ja augud aetakse mulda täis

Põhjarannik
Copy
Batuutide uuendamine on kallis, seetõttu otsustati need mänguväljakult ära korjata.
Batuutide uuendamine on kallis, seetõttu otsustati need mänguväljakult ära korjata. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Linnavõimud andsid Kohtla-Järve mänguväljakuid teenindavale munitsipaalettevõttele OSK Grupp ülesande Lõuna mikrorajoonis rikutud batuudid ära korjata, augud mullaga täita ja maapind tasandada.

Abilinnapea Deniss Veršinin põhjendas seda otsust asjaoluga, et batuutide taastamine on liiga kallis: teinud spetsialiseerunud firmale päringu, said nad hinnapakkumise 11 000 eurot.

"Batuudid pidasid vastu vähem kui aasta aega. Neist üks põletati ära, teises olid samuti juba augud sees," rääkis ta. "Lapsed ja noorukid trambivad seal peal, sõidavad nende peal tõukeratastega, loobivad sinna prahti ning kasutavad batuute isegi tualetina. Tuleb välja, et batuutidest on rohkem probleeme kui kasu. Ei saa sugugi kindel olla, et kui need ka taastatakse, siis linnaelanikud neisse senisest hoolikamalt suhtuma hakkavad, seetõttu tegime munitsipaalettevõttele ülesandeks batuudid hoolikalt sulgeda. Seda lähiajal tehaksegi."

Juulis saatis linnavalitsuse jurist Vadim Vilde nõude eelmisel aastal Lõuna mikrorajoonis paikneval mänguväljakul batuudi põlema pannud noorukite vanematele − vandaalid tegi kindlaks politsei. Deniss Veršinini sõnul pole kirjale vastust veel saadud, ent teo toimepanijaid rahule ei jäeta − kui kahju hüvitamises kokku leppida ei õnnestu, siis  kavatsevad linnavõimud selle rahasumma kohtu kaudu välja nõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles