Jõhvi baarist sai koroonakolle (1)

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Baarist Jõhvi kelder sai Jõhvi linna viimaste kuude suurim koroonakolle.
Baarist Jõhvi kelder sai Jõhvi linna viimaste kuude suurim koroonakolle. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Terviseamet tuvastas Ida-Virumaal läinud ööpäevaga 13 koroonaviirusesse nakatunut, kes kõik on seotud Jõhvi kesklinnas asuva baariga Jõhvi Kelder. Neli neist on Jõhvi põhikooli õpetajad.

Terviseamet teatas, et haigestunud on 8 baari külastajat, 3 nende pereliiget ja 2 inimest on nakatunud töökohas.  Ida regionaalosakonna poolt on Ida- ja Lääne Virumaal praegu aktiivsel jälgimisel 142 inimest, kellest 21 on haiged ning ülejäänud lähikontaktsed.

Terviseameti Ida regionaalosakonna juhataja Marje Muusikus ütles, et nakkus baaris sai alguse ühest nakatunud inimesest, kes ise aga oma nakkusest teadlik polnud. "Keegi seal viibinutest polnud rikkunud karantiinirežiimi. Sümptomid hakkasid avalduma erinevatel aegadel ning seos selle baariga joonistus välja hiljem," sõnas ta.

Baaris viibinutest on neli positiivse proovi andnud inimest Jõhvi põhikooli õpetajad. Kooli direktor Liina Mihkelson ütles, et praegu on kõik õpetajad suunatud kaugtööle ning need, kellel võisid kontaktid olla positiivse proovi andnud kolleegidega, suunati testima, kaasa arvatud direktor.

Mihkelsoni sõnul oli üks õpetajatest vahetult enne seda olnud oma klassi õpilastega Peipsi ääres laagris, mistõttu ilmselt testitakse ka lapsi ja nende pereliikmeid. 

Jõhvi abivallavanem Maris Toomel ütles Põhjarannikule, et reedel toimub videokoosolek, kus otsustatakse juhtunust lähtuvalt, kuidas koolis korraldatakse õppeaasta algus ja sellega seotud üritused.   

Sel nädalal teatas terviseamet ka koroonajuhtumist Kohtla-Järve päästekomandos, kus ühe päästja test osutus positiivseks. Komando suleti ja desinfitseeriti. Kõiki nakatunuga kokku puutunud päästeteenistujaid testiti ning kõigi tulemused osutusid negatiivseks.

Kohtla-Järve komando on suletud kuni kordustesti tulemuste selgumiseni järgmisel nädalal. Piirkonda katab seni üks Jõhvi komando päästemeeskondadest, kes reageerib Kohtla-Järvelt. Lähim keemiapääste võimekusega päästekomando asub Sillamäel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles