Narva volikogus visati kaks opositsionääri ukse taha

Ilja Smirnov
Copy
Sissepääs Narva linnavolikogu hoonesse.
Sissepääs Narva linnavolikogu hoonesse. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linnavolikogu opositsioonifraktsiooni Meie Narva liikmete Katri Raigi ja Viktor Šemarini sõnul aeti nad mõlemad 14. augustil linnaeelarve koostamise küsimusi arutava strateegilise komisjoni istungilt välja.

Katri Raik pöördus samal päeval linnavolikogu juhatuse poole järelepärimisega, kirjeldades muu hulgas järgmist: "Viibisime koos kolleeg Viktor Šemariniga külalistena koosolekul. Narva linna põhimääruse punkti 4.9.10 kohaselt võib linnavolikogu liige omal soovil osa võtta linnavolikogu ükskõik millise alalise komisjoni koosolekust ilma otsustava hääleõiguseta. Komisjonide töös võivad osaleda ilma otsustava hääleõiguseta linnavalitsuse liikmed ning linna ettevõtete, organisatsioonide, firmade ja asutuste huvitatud esindajad. Komisjoni koosoleku kinniseks kuulutamist linna põhimäärus ette ei näe. Pärast esimest päevakorrapunkti palus komisjoni esimees külalistel lahkuda. Samas jäid saali linnapea ja linnaasutuse juht, kes ei ole komisjoni liige. Kohal viibis ka volikogu esimees, kes ei juhtinud tähelepanu linna põhimääruse rikkumisele," teatas Raik selgitusi nõudes.

Narva linnavolikogu strateegilise komisjoni esimees Larissa Olenina teatas telefonitsi Põhjarannikule, et ei hakka midagi selgitama, vaid vastab Katri Raigi järelepärimisele ametlikult. Ta märkis siiski, et kõnealuseks hetkeks oli komisjoni istungi päevakord juba ammendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles