Ida-Viru keskhaiglas koroonasse haigestunud töötajate arv tõusis kuuele

Põhjarannik
Copy
Ida-Viru keskhaigla patoloogiaosakond.
Ida-Viru keskhaigla patoloogiaosakond. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik.

Koroonaviirusesse nakatunud Ida-Viru keskhaigla patoloogiiaosakonna töötajate arv tõusis kuuele, maakonnas lisandus viimase ööpäevaga üheksa uut nakatunut.

Patoloogiaosakonnas on kokku kümme töötajat. Lisaks haigestunutele on lähikontaksetna eneseisolatsioonis ka teised töötajad. 

Eraldi hoones asuvas patoloogiaosakonna töötjate rivist väljalangemise tõttu on patoloogiateenistuse töö Ida-Viru keskhaigla kommunikatsioonijuhi Ülo Veldre sõnul ümber korraldatud. Näiteks analüüsid saadetakse Tartu Üikooli kliinikumi, koostööd tehakse ka Narva haigla ja Kohtla-Järvel paikneva kohtuarstliku ekspertiisiosakonnaga. 

Haigla jätkab tavapärast patsientide teenindamist, kuid  haiglas kehtib jätkuvalt külastuskeeld ning maskide kandmise kohustus.

Terviseamet teatas reede hommikul üheksast uuest koroonaviirusesse haigestumise juhtumist Ida-Virumaa elanike seas, mis on suurim ööpäevane kasv viimase kahe nädala jooksul. Seitsmel juhul on tegemist varasemate nakatunute lähikontaktsetega, kahel juhul on nakatumise asjaolud veel täpsustamisel.

Kokku on Ida regioonis kuus aktiivset kollet, millest suurim on 57 haigestunuga (neist 31 on töötajad ja 26 töötajate lähikontaktsed) nii-öelda Estonia kaevanduse kolle. Ühendkuningriigist sissetoodud koroonaviiruse koldega on seotud 15, Ojamaa kaevanduse koldega üheksa ning Viru vangla koldega viis haigusjuhtu. Kahe erineva töökohakoldega on tänahommikuse seisuga seotud kokku 14 inimest. Ida regionaalosakonna jälgimisel on 442 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles