Koroona võtab Ida-Virumaal taas tuure üles

Põhjarannik
Copy
Ida-Viru keskhaigla patoloogiaosakonna töötajatest on kuus nakatunud koroonaviirusesse.
Ida-Viru keskhaigla patoloogiaosakonna töötajatest on kuus nakatunud koroonaviirusesse. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kui nädala esimeses pooles hakkas Ida-Virumaal koroonapuhang vaibuma, siis reede hommikul lisandus maakonda üheksa ja laupäeval veel viis uut nakatunut.  

Terviseamet teatas reede hommikul üheksast uuest koroonaviirusesse haigestumise juhtumist Ida-Virumaa elanike seas − see on suurim ööpäevane kasv viimase kahe nädala jooksul. Seitsmel juhul on tegemist varasemate nakatunute lähikontaktsetega, kahel juhul on nakatumise asjaolud veel täpsustamisel.

Laupäeval isandus veel viis uut juhtu. Neljal juhul on tegemist nakatumistega läbi perekontaktide, ühel juhul nakatuti töökohas.

Kokku on Ida-Virumaal kuus aktiivset kollet, millest suurim on 57 haigestunuga Estonia kaevanduse kolle. Ühendkuningriigist sissetoodud koroonaviiruse koldega on seotud 15, Ojamaa kaevanduse koldega üheksa ning Viru vangla koldega viis haigusjuhtu. Sillamäe töökoha koldega on seotud 10 isikut: (kuus töötajat ja nelipereliiget). Lisaks on üheks töökohakoldeks veel Kohtla-Järve Ahtme linnaosas asuva Ida-Viru keskhaigla patoloogiaosakond, millega on seotud laupäeva hommikuse seisuga üheksa inimest - kuus töötajat ja kolm nende pereliiget.  

Ida regionaalosakonna jälgimisel on praegu 451 inimest, kellest on haigestunud 70.

Koroonaviirusesse nakatunud Ida-Viru keskhaigla patoloogiaosakonna töötajate arv tõusis kuuele reedel. Patoloogiaosakonnas on kokku kümme töötajat. Lisaks haigestunutele on lähikontaktsetena eneseisolatsioonis ka teised töötajad. 

Eraldi hoones asuva patoloogiaosakonna töötajate rivist välja langemise tõttu on patoloogiateenistuse töö Ida-Viru keskhaigla kommunikatsioonijuhi Ülo Veldre sõnul ümber korraldatud. Näiteks analüüsid saadetakse Tartu ülikooli kliinikumi, koostööd tehakse ka Narva haigla ja Kohtla-Järvel paikneva kohtuarstliku ekspertiisiosakonnaga. 

Haigla teatas, et jätkab tavapärast patsientide teenindamist, kuid haiglas kehtivad endiselt külastuskeeld ja maskide kandmise kohustus.

Öine alkoholimüügikeeld pikeneb veel nädala võrra

Koroonaviiruse leviku tõkestamiseks jätkab politsei öise alkoholimüügi piiranguga Harjumaa ja Ida-Virumaa meelelahutus- ja toitlustusasutustes. Piirangu pikendamise vajalikkust hinnatakse koos Terviseametiga uuesti nädala pärast.

Ida prefekt Tarvo Kruup märkis, et enamasti peetakse alkoholimüügi piirangust kinni, kuid täheldatud on ka üksikuid rikkumisi. "Olen tänulik neile ettevõtjatele, kes ohverdavad oma tulu meie ühise eesmärgi saavutamiseks – tõkestada viiruse levikut. Piirangu kestvus sõltub meie kõigi tänasest käitumisest. Mida ükskõiksemalt suhtume Terviseameti soovitustesse, seda kauem varitseb meid viiruse oht," sõnas Kruup.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles