Tartu ringkonnakohus mõistis Jõhvi poliitiku Niina Neglasoni ja ettevõtja Tiiu Sepa korruptsioonisüüdistustes õigeks

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Tiiu Sepp (esiplaanil) ja Niina Neglason on korruptsioonisüüdistustes õigeks mõistetud kahes kohtuastmes. Prokuratuuril on veel võimalus vaidlustada otsus riigikohtus.
Tiiu Sepp (esiplaanil) ja Niina Neglason on korruptsioonisüüdistustes õigeks mõistetud kahes kohtuastmes. Prokuratuuril on veel võimalus vaidlustada otsus riigikohtus. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Tartu ringkonnakohus jättis muutmata Viru maakohtu otsuse, millega mõisteti õigeks korruptsioonikuritegudes süüdistatud arst ja poliitik Niina Neglason ning ettevõtja Tiiu Sepp.

Prokuratuur süüdistas Tiiu Seppa ja Corrigot altkäemaksu andmises Niina Neglasonile, kes lepingu alusel ekspertarstina töötades oli samal ajal Jõhvi volikogu esimees ning süüdistuse kohaselt pooldas tervisekeskuse rajamist Jõhvi ja hääletas volikogus valla kasutult seisvate ruumide Corrigole rendile andmise poolt. Prokuratuur tõlgendas Neglasoni Corrigolt töötasu saamist seetõttu altkäemaksuna. 

Samuti puudutas altkäemaksusüüdistus Neglasoni ämma, kes sai Corrigos hooldusteenust: prokuratuuri arvates maksis Neglason teenuse eest põhjendamatult teistest soodsamat hinda. 

Viru maakohus mõistis 30. juunil tehtud otsusega kõik süüdistatavad kõigis punktides õigeks, kuigi möönis, et Neglason rikkus volikogus Corrigole ruumide rendileandmise poolt hääletades toimingupiirangut, ent see polnud kriminaalne, vaid väärtegu, mis aga aegub õige pea. 

Tartu ringkonnakohus tegi maakohtu otsuses mõningaid muudatusi, kuid jättis selle põhiosas jõusse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles