Kohtla-Järve põline opositsionäär võib pääseda riigikogusse

Põhjarannik
Copy
Eduard Odinets kuulub Kohtla-Järve linnavolikogusse alates 1996. aastast, riigikogusse on ta kandideerinud neljal korral, kuid pole seni valituks osutunud.
Eduard Odinets kuulub Kohtla-Järve linnavolikogusse alates 1996. aastast, riigikogusse on ta kandideerinud neljal korral, kuid pole seni valituks osutunud. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve linnavolikogus üle paarikümne aasta opositsioonis olev sots Eduard Odinets pääseb riigikogusse, juhul kui praegu riigikogus oleval erakonnakaaslasel Katri Raigil õnnestub saada Narva linnapeaks. 

Praegu põhikohaga kultuuriministeeriumi finantsosakonna välisvahendite juhina töötav Odinets kinnitas, et kui võimalus avaneb, siis ta läheb riigikogusse.  

2019. aastal toimunud riigikogu valimistel kogus Odinets 573 häält, mis oli sotside nimekirjas Katri Raigi järel teine tulemus. Ta on riigikogusse kandideerinud neljal korral. 

2017. aasta kohalikel valimistel sai Odinets Kohtla-Järvel 700 häält, mis oli individuaalarvestuses parim tulemus kogu linnas. 

Odinets oli 2018. aasta suvel üks riigiametnike Ida-Virumaa välitööde peakorraldajaid.  

Sel neljapäeval tagandas Katri Raigi juhitav valimisliit Meie Narva koos osa Keskerakonna ja mõnede võimul olnud fraktsioonist üle tulnud saadikutega Narvas võimult linnapea Aleksei Jevgrafovi. Raigi sõnul on piirilinnas loomisel uus koalitsioon, mille tõenäoline linnapeakandidaat ta on. Raik on öelnud, et Narva linnapea on tema unistuste amet ja selle nimel tuleks ta ära ka riigikogust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles